Drept la replică față de declarațiile publice ale domnului Badea Nicolae, directorul executiv al DGASPC Vâlcea

1449 0

Având în vedere declarațiile publice ale directorului executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vâlcea, fac următoarele precizări pentru corecta informare a vâlcenilor:

 

  1. Domnul Badea Nicolae a dat dovadă constant de lipsă de cooperare și ineficiență managerială. Aș fi apreciat ca aceeași promptitudine, ca în cazul „dreptului la replică”, să fi fost folosită și la achiziția de echipamente de protecție pentru angajați, cât și în luarea unor măsuri interne care să limiteze răspândirea noului coronavirus în centrele DGASPC.

 

  1. Gestul meu public este datorat și zecilor de mesaje și discuții telefonice avute cu angajații din centrele DGASPC Vâlcea în ultimele luni, privind lipsa echipamentelor de protecție și a oricăror proceduri și instruiri practice ale personalului. Chiar și acum, angajatii nu au echipament complet PPE, fapt reclamat constant. În continuare se furnizează materiale insuficiente, cu măsuri necorespunzătoare.

 

  1. Indiferent de insinuările din declarațiile domnului Badea Nicolae, adevarul este unul crud: nepăsarea, indolența și stilul autocratic al acestui domn, care conduce de peste 15 ani DGASPC Vâlcea, au adus această instituție importantă într-o situație disperată. Nimeni nu a solicitat domnului Badea lucrurile pe care acesta le invocă („circuite ca la infecțioase”, „transformarea centrelor în spitale suport anti-Covid”, „dotări de boli infecțioase” etc), ci doar aplicarea cu rigurozitate a unor măsuri de prevenție a infectării cu noul coronavirus (echipamente de protecție pentru angajați, realizarea unor circuite funcționale care să asigure păstrarea distanței de siguranță, igiena corespunzătoare etc). Mai mult decât atât, toți beneficiarii pozitivi simptomatici din centrele DGASPC au fost preluați de unitățile spitalicești din județ, iar medicii specialiști de boli infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vâlcea au asigurat, de două ori, consult clinic la fața locului. Domnul Badea trebuie să înțeleagă că nu există personal medical dedicat/specializat în tratarea noului coronavirus, cadrele medicale din centre având aceeași pregătire profesională ca cele care tratează pacienții asimptomatici sau cu forme ușoare în spitale.

 

  1. Să fii managerul acestor centre, medic înainte de toate, și să nu depui eforturi ca să protejezi angajații și beneficiarii este sfidător, inuman și de neiertat.

 

Demisia domnului Badea Nicolae nu va opri pandemia, dar cu siguranță va reduce simptomele grave de incompetență managerială din cadrul DGASPC Vâlcea.

 

Subprefectul județului Vâlcea,

Sebastian Fârtat

Articole asemănătoare

Grigore Antipa

Postat de - 10 martie, 2021 0
FacebookTwitterGrigore Antipa (n. 27 noiembrie 1867, Botoșani, d. 9 martie 1944, București) a fost un naturalist, biolog darvinist, zoolog, ihtiolog,…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *