Poliția Animalelor, fiți pe fază! Pisicuțe otrăvite lângă Maternitate

590 0

Atenție, pisici otrăvite lângă Maternitatea din Râmnicu Vâlcea, în zona intersecției străzilor Remus Bellu și Nicolae Bălcescu!

Nenorocirea ne-a fost semnalată de locuitorii din zonă, speriați de perspectiva ca felinele lor să piară de o mână criminală, faptele de acest gen sunt întotdeauna josnice și nu au nici măcar o scuză. Pisicuțele aparțineau unui iubitor de animale din zonă. Nu ne avântăm în nicio ipoteză privind prezumtivul făptaș, însă, acțiunile sale abominabile trebuie stopate cât mai repede. Astfel de nenorociri sunt imediat semnalate și distribuite pe rețelele sociale, ajungând pe primele pagini ale publicațiilor centrale și ale televiziunilor și nu fac deloc cinste unei comunități. Dacă acesta pune otravă la întâmplare și pe străzi, unde circulă copilași și oameni cu câini în lese,  sau în curțile oamenilor, din simplul motiv bolnav de a face rău?

Recent, IJP Vâlcea ne-a adus o veste foarte îmbucurătoare, în special pentru iubitorii de animale. Fiindcă și făpturile necuvântătoare au nevoie de un avocat al lor, care să le apere drepturile, cum o fac și cei de la Protecția Animalelor, și fiindcă faptele de cruzime și crimele împotriva vietăților nevinovate trebuie pedepsite, uneori cu ani de închisoare sau cel puțin cu amenzi,  a fost înființat un Birou pentru Protecția Animalelor, chiar în Râmnic.

În cadrul serviciului vor funcționa ofițeri de poliție, agenți de poliție și ofițeri cu specializarea medic veterinar și serviciul va fi funcțional de luni.

Și vor avea de lucru, pentru că există destul de mulți criminali și torționari de animale pentru care aceste acțiuni sunt tradiție.
Sperăm ca cel care a pus otravă animalelor va fi identificat rapid și va fi dat pe mâna justiției. Un scenariu sumbru ar fi legat de posibilitatea cumplită ca animăluțele moarte să fie atinse de copii și, mai departe, este sinistru să mergem cu imaginația.

Kandy Reisenauer

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *