Avocatul Poporului critică și atacă Guvernul Orban

570 0

Avocatul Poporului, Renate Weber, critică Guvernul Orban pentru că a atacat la Curtea Constituțională a României (CCR), pe motiv de „discriminare”, legea privind inprescriptibilitatea infracțiunii de pedofilie.(secundaTV)

Într-un punct de vedere formulat în privința sesizării de neconstituţionalitate transmisă la CCR de Guvern referitor la prevederile Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, Avocatul Poporului arată că, prin prevederile acestui act normativ, au fost modificate şi completate şi dispoziţiile articolelor 153 şi 154 din Codul penal, în sensul că infracţiunile de viol şi act sexual cu un minor au fost incluse în categoria infracţiunilor imprescriptibile, alături de infracţiunile de genocid, cele contra umanităţii şi de război, cele de omor şi omor calificat, precum şi infracţiunile intenţionate urmate de moartea victimei.

Avocatul Poporului aminteşte că Guvernul a apreciat că această modificare legislativă aduce atingere articolului 16 din Constituţie, întrucât instituie un tratament „discriminatoriu” între persoanele care au comis infracţiuni de gravitate similară, neputând fi identificate „raţiuni obiective” care să justifice diferenţa de tratament faţă de autorii unor infracţiuni pedepsite de legea penală la fel de aspru, cum ar fi cele de corupţie, tortura, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor.

În opinia Avocatului Poporului, o asemenea critică nu poate fi reţinută, “neputând să se pretindă uniformitate acolo unde există diferenţe clare şi obiective de situaţie sau, după caz, de regim juridic aplicabil – Decizia Curţii Constituţionale nr. 782/2009, se arată într-un comunicat de presă remis joi, de Avocatul Poporului.

Normal că și Orban s-a aliniat politicii Președintelui Iohannis care atacă tot ceea ce aduce prejudicii politicii de educație sexuală în viziune modernă, anticreștină, a copiilor. Pe repede înainte. Teoria conspirației capată substanță.

De ce credeți că protectia minorilor a fost tratată special în legislația internațională? De ce credeti că există UNICEF?

Nu mai contează!

Curierul de Ramnic

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *