VIDEO Curierul de Râmnic | Mizeria din parcul Cișmigiu

956 0

”Am venit la locul central de joacă din parcul Cișmigiu, de lângă foișor. Mirosul este pestilențial, ți-e frică să nu te infectezi de la fiecare colțișor pe care îl atingi. Parcă nu s-ar fi făcut curățenie de 100 de ani, miroase îngrozitor.

Apoi am trecut pe la un loc de relaxare din parcul Cișmigiu. Și aici am găsit o mizerie cumplită și același miros pestilențial.

Să vedem și simbolul de bon-ton al parcului, foișorul, unde odinioară „în chioșc fanfara cânta” – vorba romanței. Să actualizăm romanța: „în chioșc fanfara se asfixia”. Pentru ca foișorul din Cișmigiu este azi într-o stare jalnică, o epavă care duhnește. În centrul acestuia tronează un preș de găinaț pe care nu l-a curățat nimeni de nu se știe când, iar din tavan ți-e frică să nu-ți cadă în cap casa groazei. Nu se poate sta de miros aici.

Scriu despre acest lucru pentru că mă doare să văd pângărite amintirile copilăriei si desființate vremurile civilizate și de bun simț.

M-am săturat să citesc la tot pasul că trebuie să-i învățăm pe cei mici regulile de igienă.

Dar … oare cei mari, foarte mari, mari de tot – în funcție, când vor învăța regulile de bun simț?

Cât ne vor mai târî prin găinaț – la propriu și la figurat, atrăgându-ne atenția amenințător să ne păstrăm curați și să ne spălăm mereu?

Da, biet popor român, ar trebui, în urgență, să ne spălăm de acești mizerabili, care își bat joc de munca și de banii noștri, de copiii noștri și de viitorul lor.”

Am primit la redacție mesajul de mai sus, din partea unui părinte care a vrut să-și plimbe copilul în Cismigiu. În amintirea vremurilor când și el era copil și îl plimbau bunicii în cel mai frumos loc din Bucuresti.

Din materialele video și foto primite am realizat un film care să susțină afirmațiile de mai sus.

Curierul de Râmnic

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *