Kremlinul își propune să nu mai permită scurgeri de capital în paradisurile fiscale „ascunse” ale Uniunii Europene

587 0

„Blocat între scăderea prețului petrolului și situația de urgență declanșată de COVID-19, Putin vrea să oprească scurgerile de capital din Rusia și să facă în așa fel încât oligarhii să plătească mai multe impozite pe profiturile și dividendele companiilor deschise în cele patru țări din motive exclusiv fiscale”, subliniază cotidianul „Il Sole 24 Ore”. De aici, în ultimele săptămâni, decizia de a lansa o ofensivă diplomatică împotriva Olandei, Luxemburgului, Maltei și Ciprului, țări cu care Moscova dorește să renegocieze acordurile de impozitare bilaterală în mod egal.

Obiectivul principal al noii politici a Rusiei rămân Luxemburgul și Olanda, cu care confruntarea promite să fie lungă și tensionată: adevărate „găuri negre” ale evaziunii fiscale, bine structurate ca puteri financiare. Așa cum a descoperit Trezoreria italiană de multă vreme: Putin, care în trecut nu a avut ezitări să participe la marele banchet al globalizării, își propune să remodeleze relațiile financiare dintre Moscova și restul lumii.

Mai multe puteți citi aici:

https://www.hotnews.ro/stiri-international-24238372-vladimir-putin-declara-razboi-paradisurilor-fiscale-europene.htm

Se pare că Președintele Putin a ajuns și el la concluzia că globalizarea secătuieste bugetele statelor. Participarea la spălarea banilor în lume nu aduce beneficii statelor ci doar unora. Rusia tinde să rupă și ea ițele globalizării ca și Statele Unite.

Încet, încet lumea sau, în primul rând, marile state ale lumii tind să scape de lațul strâns al puterii mondiale din umbră.

Curierul de Râmnic

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *