România rămâne cel mai important partener comercial al R. Moldova

537 0

România rămâne cel mai important partener comercial al R. Moldova. Conform datelor oficiale ale Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri din România, la data de 31 mai 2020, volumul total al schimburilor comerciale ale României cu Republica Moldova a fost de 728 milioane USD, transmite www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

„Față de aceeași perioadă a anului trecut, volumul schimburilor comerciale totale a scăzut cu 19,25%, în principal, ca o consecință a contracției economiilor celor două state, cauzate de pandemia de COVID-19. Cu toate acestea, Romania rămâne CEL MAI IMPORTANT PARTENER COMERCIAL al Republicii Moldova!”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Ambasadei României la Chișinău.

Amintim că, și în 2019 România a fost cel mai important partener comercial al Republicii Moldova. Conform datelor statistice de la Bucureşti, volumul total al comerţului bilateral a depăşit 2,2 miliarde dolari.

Articole asemănătoare

Pierre- Auguste Renoir

Postat de - 25 februarie, 2021 0
FacebookTwitterPierre-Auguste Renoir (n. 25 februarie 1841, Limoges, Franța– d. 3 decembrie 1919, Cagnes-sur-Mer, Franța) a fost unul din cei mai…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *