Până la data de 18 august 2020 pe teritoriul județului Vâlcea au fost confirmate 879 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2

444 0

CENTRUL JUDEȚEAN DE COORDONARE ȘI CONDUCERE A INTERVENȚIEI 

INFORMARE DE PRESĂ

 

Până la data de 18 august 2020, potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea au fost confirmate 879 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, 17 dintre aceastea fiind diagnosticate în ultimele 24 de ore.

În centrele rezidențiale aparținând DGASPC Vâlcea există un număr de 51 de persoane (beneficiari și personal) care s-au vindecat de infecția cu virusul SARS-CoV-2. Acestea provin din centrele de îngrijire și asistență de la Lungești și Nicolae Bălcescu.

În cursul zilei de ieri, au fost confirmați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 și șapte angajați ai unui agent economic din județ. Menționăm că la acest agent economic au mai fost cazuri de îmbolnavire cu SARS-CoV-2 în rândul angajaților.

În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 92 persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 68 asimptomatice și cu forme ușoare de boală, 20 au forme medii și patru pacienți se află internați în secția ATI .

În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalele din Vâlcea nouă persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV-2.

Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 253.

În județ, în baza definiției de caz și a protocolului medical, până la această dată, au fost realizate 9.747 teste. Astazi au fost înregistrate și de 289 rezultate negative.

În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 48 de decizii de izolare și 50 de decizii de carantină, în prezent, 429 de persoane aflându-se în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 50 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică).

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *