Teze mai puține pentru gimnaziu și liceu, în acest semestru 

260 0

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care nu a fost de acord cu vacanța de două săptămâni și nici cu închiderea școlilor, e cam prins la mijloc între restricțiile anunțate de autorități, și, pe de altă parte, între cadrele didactice, consiliile elevilor și părinți. Evoluția pandemiei nu este una bună. Au fost luni de zile în care oamenii se puteau vaccina ȘI NU AU FĂCUT-O. Acum, cei nevaccinați strigă că vina e a autorităților, deși, în permanență  s-a transmis mesajul ca românii SĂ SE VACCINEZE.
După dezbateri și negocieri, azi, ministrul a putut să transmită un mesaj. Tezele se vor putea da începând din 6 decembrie. Acestea vor fi mai puține și vor avea o pondere mai mică la medie. 

Tezele pentru semestrul I se vor putea da începând cu data de 6 decembrie, iar numărul lor va fi redus și la gimnaziu, și la liceu.

„Am decis să reducem numărul de teze pe care elevii le vor susține în acest an prin excepție. La clasa a opta vom avea doar două teze, nu trei. Așadar, totți elevii de gimnaziu vor avea doar două teze, care se vor da fizic. Pentru liceu, am redus numărul tezelor de la 4 la 3. Această reducere va face obiectul reglementărilor pe care le vom anunța în 5 noiembrie. Atât vreme cât am avut foarte multe școli în online, nota la teză va avea o pondere mai mică în raport cu notele pe care elevul le va primi. „

„Cine nu va putea susține teza fizic se va putea face după revenirea la școală, chiar dacă revenirea se va face în semestrul 2”, a precizat ministrul Educației.

Cîmpeanu a subliniat că școala va începe în 8 noiembrie, și că ministerul Educației susține principiul conform căruia școlile trebuie să funcționeze cu prezență fizică în limita în care se pot asigura condițiile sanitare.

„Nu voi abdica de la acest principiu. Vom avea consultări cu autoritățile sanitare și vineri vom vedea care va fi exact modul de deschidere a școlilor în 8 noiembrie.

Nu vom ajunge în situația în care dacă în jumătate de țară vom avea rată de infectare foarte scăzută și școli fără cazuri de infectare, acele școli să nu poată funcționa fizic”, a adăugat acesta pentru Digi 24. 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *