Copiii români de pretutindeni invitați să sărbeze Ziua Limbii Române

538 0

Copiii români de pretutindeni invitați să sărbeze Ziua Limbii Române cu Supereroii Itsy Bitsy și Profesorul de Joacă Leon Magdan

opiii români aflați oriunde în lume vor putea sărbători anul acesta împreună Ziua Limbii Române, alături de Supereroii Itsy Bitsy și Profesorul de Joacă Leon Magdan, scrie www.evz.ro, preluat de Romanian Global News.

Folosind avantajele tehnologiei, românași și româncuțe de pretutindeni se vor putea conecta la o video-petrecere livela radio și pe internet, cu multă joacă, jocuri, muzică și povești românești, chiar pe 31 august, între orele 16:00 și 22:00.

În direct la Itsy Bitsy FM, pe www.itsybitsy.ro și facebook Itsy Bitsy vor fi 6 ore de joacă, povești românești, petreceri cu SuperEroii Itsy, Bitsy, Spark, Spinner și Profesorul de Joacă Leon Magdan, care vor aduce copiii mai aproape de ce este mai frumos în limba română și în România.

«Copiii au un mod autentic de a se conecta între ei, chiar dacă nu se cunosc. Ei au capacitatea de a vibra sufletește și de a se conecta la țara lor, chiar dacă acum locuiesc în Canada, Italia, Spania sau în țări îndepărtate. Ne propunem ca de câteva ori pe an să oferim un cadru distractiv, interactiv și educativ în care copiii români de pretutindeni să se conecteze cu rădăcinile lor românești. Și îi rugăm pe părinți să îi ajute pe copii să participe la evenimentele românești, pentru ca legătura vie cu țara de origine, cu limba română și cu tradițiile românești ne ajută să ne păstrăm echilibrul interior ca oamnei, indiferent de vârsta pe care o avem și locul unde trăim. » , spune Nadia Tătaru, președinta Asociației Părinților Isteți.

Cu Itsy și Bitsy, prin joc și joacă, copiii vor face cunoștință sau își vor aminti de cele mai îndrăgite personaje românești precum: Păcală, cocoșul din Punguța cu doi bani, Fata babei și fata moșului, personajele din Povestea porcului etc. Cei mici vor învăța și jocurile copilăriei: Măgărușul, Rațele și vânătorii, Pământ și apă, Cald – rece, Baba Oarba. Poveștile limbii române ii vor uimi pe copii cu diverse lucruri mai puțin știute despre despre limba română.

Împreună cu Spark, supereroul ecologist, copiii și părinții vor face o călătorie imaginară în locurile cele mai frumoase din România, de care și turiștii străini sunt încântați atunci când ne vizitează țara. Vor descoperi împreună Dunărea și Delta Dunării, Carpații și Sfinxul, Vulcanii Noroioși, Transfagarașan și Transalpina și alte frumuseți naturale din țară.

Spinner, eroul care promovează un stil de viață sănătos, iubește sportul și mâncarea românească gustoasă și sănătoasă va juca în direct cu cei mici «TOMANAP» plimbându-se virtual prin regiunile României: Moldova, Bucovina, Maramureș, Crișana, Banat, Transilvania, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, împărtășind cu cei mici informații despre fiecare regiune în parte.

Profesorul de Joaca Leon Magdan îi invită apoi pe copii la «Joacă, joacă și iar joacă, cu specific românesc», o altă petrecere live online unde cei mici vor afla lucruri noi despre limba română, prin proverbe, ghicitori, povești, curiozități și informații despre personalități românești. Copiii români de pretutindeni se vor juca împreunî și «Alfazetul» un joc de cultură generală cu tematică românească.

Acest eveniment este organizat de Asociația Părinților Isteți și susținut de Itsy Bitsy și RePatriot. El are ca obiectiv principal păstrarea și afirmarea identității lingvistice a românilor de pretutindeni și transmiterea elementelor de limbă, cultură și civilizație românească noilor generații de români de pretutindeni.

Asociația Părinților Isteți promovează principii moderne de educare a copiilor și părinților, activând în scopuri caritabile educaționale încă din anul 2007. Asociația a fost parte din inițierea și coordonarea campaniilor nationale „1 iunie zi libera națională” și a campaniei strategice naționale de prevenire și combatere a bullying-ului, care a dus la modificarea şi completarea Legii educaţiei naţionale nr.1/2011.

ROMANIAN GLOBAL NEWS

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *