Fac echipă și acasă, și în sală!

535 0

Rugbistul naționalei Andrei Rădoi și soția sa, Ioana, fostă handbalistă, campioană a României cu HC Baia Mare, sunt antrenori de fitness în timpul liber.

 El rugbyst, cu 72 de meciuri pentru naționala ”stejarilor” și prezență la Cupa Mondială din 2015, multiplu campion național cu Baia Mare și Timișoara Saracens, echipă la care joacă și în prezent. Ea fostă componentă a formației de handbal din Baia Mare, deținătoare a titlului național în 2014. Din 2013 s-au căsătorit, și formează, de ceva timp, o echipă și în sala de ftiness, acolo unde cei doi petrec ore bune zilnic.

” Întotdeauna am făcut parte din echipe amândoi și ne-am gândit ca și după terminarea sportului să formăm o echipă. Avem și acasă  echipă, ne consultăm mereu în tot ceea ce înseamnă sport, așa că a venit cumva normal, într-un final, și Team RA2” – Andrei Rădoi, rugbyst Timișoara Saracens.

De experiența și sfaturile lui Andrei nu beneficiază doar cei care trec pragul sălii de fitness la care el lucrează, ci și colegi și chiar adversarii Timișoarei din Superliga Națională de rugby.

”Eu îi ajut pe colegii de echipă să dobândească o formă fizică bună. Colaborez online și cu alți sportivi de la alte cluburi și alte discipline, primesc feedback pozitiv și mă bucur că pot veni cu impact pozitiv în viața altor sportivi” –  Andrei Rădoi, rugbyst Timișoara Saracens.

Trecerea de la jucător activ la antrenor nu a fost una ușoară, însă atâta timp cât faci sport din pasiune, depășești toate barierele.

”Ca sportiv ești concentrat pentru a te antrena și a face totul la capacitate maximă tu, iar când ești antrenor trebuie să-i capacitezi pe ceilalți să dea totul. Fitnessul a fost o pasiunea de-a mea, mă antrenam singură și când jucam handbal. Mă bucur că acum pot să fac asta full-time” – Ioana Rădoi, fostă handbalistă, instructor de fitness.

”Soția este dură”

Cei doi sportivi sunt total diferiți din postura de instructori de fitness.

” Antrenoarea Ioana este dură, toată lumea spune că la antrenamente este foarte severă și, deși eu sunt rugbystul din familie și ar trebui să fiu dur, ea este cea mai aspră” – Andrei Rădoi, rugbyst Timișoara Saracens.

”Andrei lucrează în general cu băieții și ei între ei au o altă înțelegere” – Ioana Rădoi, fostă handbalistă, instructor de fitness.

Ioana: ”Sunt introvertită, nu mă manifest”. Andrei: ”Nu sunt calm, mă agit”

Soții Rădoi mărturisesc faptul că i-au încercat stări diferite atunci când fiecare avea meci

”Merg la meciurile lui Andrei, mai ales la națională. Eu nu sunt genul care să strig, să mă agit, sunt introvertită, stau liniștită, mă concentrez foarte mult și simt că pot să-i transmit și lui asta. După meciuri îl ascult, este alegerea lui dacă are chef să vorbească, eu nu-l întreb ce a a fost la o fază anume sau ce s-a întâmplat” – Ioana Rădoi, fostă handbalistă, instructor de fitness.

”Eu nu stăteam liniștit, sunt agitat de felul meu și pe terenul de rugby, dar și în tribună la handbal. Nu prea îmi reușea să fiu calm, dar aveam noroc că luam și copilul cu mine și îmi mai prelua din emoți” – Andrei Rădoi, rugbyst Timișoara Saracens.

Visul lor : să meargă în Noua Zeelandă

Atunci când vine vorba de sportivi cu care și-ar dori să lucreze, Andrei este ferm: ar vrea să se antreneze alături de idolul lui din Noua Zeelandă. La Ioana situația este total diferită.

”Eu mi-aș dori să fac un antrenament în Noua Zeelandă cu unul dintre idolii mei, Keven Mealamu, s-a retras din rugby, are o sală de fitness, îl urmăresc și îmi place enorm ceea ce face la sală” – Andrei Rădoi, rugbyst Timișoara Saracens.

”Nu am un sportiv anume cu care să lucrez, nu fac diferențe, fie că sunt foști sportivi sau oameni care vin pentru prima dată în sală. Toți oamenii cu care lucrez merită atenție” – Ioana Rădoi, fostă handbalistă, instructor de fitness. 

Articole asemănătoare

Pe urmele tatălui

Postat de - 16 noiembrie, 2020 0
FacebookTwitterMarian Drăgulescu are un băiat de 14 ani care face gimnastică, iar cei doi au concurat în weekend în aceeași…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *