Au scris istorie la mondialele de tenis de masă! 

315 0

 

 „Tricolorii” s-au luptat de la egal la egal cu asiaticii și au cucerit 4 medalii la Campionatele Mondiale de tenis de masă rezervate juniorilor. Elena Zaharia a obținut argintul la simplu, Edi Ionescu bronzul, iar in proba pe echipe atât fetele, cât și băieții, au urcat pe treapta a treia a podiumului. 

  Juniorii de la tenis de masă au scris istorie la Campionatul Mondial din Slovenia, desfășurat între 26 noiembrie-3 decembrie. „Tricolorii” au demonstrat că sunt lideri pe continent și că se bat de la egal la egal cu asiaticii, astfel că bilanțul de medalii a fost unul incredibil: 4 trofee, un argint și 3 bronz.

Elena Zaharia a avut un parcurs fenomenal, trecând de jucătoare din primele 20 ale lumii și ajungând până în finala probei de simplu. A obținut argintul mondial, la ultima sa participare la un turneu de junioare.

Pe lângă argintul de la simplu, Elena a mai câștigat medalia de bronz cu echipa.

„Sunt euforică, fericită și recunoscătoare pentru tot! Aceste medalii sunt extrem de importante pentru mine, practic mi-am demonstrat că toată munca mea de la juniori și toate sacrificiile mele nu au fost în zadar. Înaintea acestui mondial, am avut tot felul de gânduri și de temeri, cum va fi trecerea mea la seniori, dar după aceste medalii pe care le-am câștigat, m-am liniștit” – Elena Zaharia, componentă a echipei naționale de tenis de masă a României.

 Și pentru Edi Ionescu mondialul din Slovenia a fost ultimul la juniori. Sportivul a încheiat concursul cu două medalii de bronz, prima câștigată cu echipă și a doua la simplu.

„Mă simt extraordinar! Mai bine de atât nu putea să se încheie cariera mea la juniori, sunt două medalii extrem de prețioase și importante pentru mine. Acum sunt pregătit și motivat pentru ce va urma la seniori. Am avut emoții ca de fiecare dată, dacă nu am emoții, atunci e clar că ceva nu este în regulă” – Eduard Ionescu, component al echipei naționale de tenis de masă a României.

La Mondialul din Slovenia, delegația României a mers cu 8 sportivi. Elena Zaharia, Ioana Sîngeorzan, Bianca Mei-Roșu, Alesia Sferlea, Darius Movileanu, Eduard Ionescu, Andrei Istrate și Dragoș Bujor. Ei au fost însoțiți de antrenorii: Viorel Filimon, Vasile Florea, Elena Sebe și Alexandru Dincă.

Din Slovenia, direct în China! 

În această dimineață, Edi a zburat spre China, unde va participa la Cupa Mondială pe echipe mixte de la Chengdu, un concurs care se desfășoară în premieră într-o formulă inedită: seniorii și senioarele concurează în aceeași echipă.

Naționalele au fost împărițite în 4 grupe, iar „tricolorii” se confruntă cu SUA, Japonia, Australia și Franța. Sistemul de joc este unul inedit: meciurile vor fi de 3 seturi (rezultat 3-0 sau 2-1), câștigătoare este echipa care acumulează în total 8 seturi, iar fiecare component poate disputa maximum două meciuri (simplu și dublu).

În această dimineață, „tricolorii” au disputat deja două partide. S-au impus contra SUA (8 – 5) și au pierdut în fața Japoniei (8 – 2).

Pentru echipa noastră urmează mâine confruntările cu Australia (ora 07.00, ora României) și Franța (ora 13.00, ora României).

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *