Buchetul aromat, pentru un adevărat SPA la domiciliu!

623 0

Mirosul ne poate schimba starea de spirit într-o clipă, iar plantele aromate sunt vedetele unor băi de poveste.

Industria cosmetică a sesizat de mai multă vreme legătura dintre relaxarea din baie şi mirosul plăcut, de aceea oferă tot felul de soluţii chimice.

Pentru cei care doresc să adopte soluţii sănătoase, există o serie de plante care pot face din orice baie un moment relaxant sau energizant.

Pentru că este vară, iar cei mai mulţi preferă un duş rapid, ei, bine, aflaţi că se pot confecţiona săculeţi cu plante aromate, care oferă fie un început de zi excelent şi energizant, fie momente de relaxare care încheie o zi obositoare.

În săculeţul cu arome pentru un duş de poveste pot încăpea, cu efecte minunate:

  1. Menta şi Cimbrul – antiseptice.

 

  1. Lavanda – curăţă, relaxează. Pusă în săculeţul aromat va oferi pielii nutrienţii care se găsesc din belşug.

 

  1. Trandafirii – împrăştiaţi în cabină sau cădiţa de duş, în cadă – mirosul lor superb ajută să vă reveniţi după o zi grea. Pielea dumneavoastră va fi încântată de efectul astringent al trandafirului şi de curăţarea naturală şi profundă, pe care această floare o oferă.

 

  1. Tătăneasa – este imbatabilă la capitolul de reîntinerire a celulelor pielii şi susţine formarea altora noi. Aroma ei calmează şi induce o stare de optimism.

 

  1. Eucaliptul – descongestionează şi purifică. Este campionul desfundării nasului, de la primul duş al zilei. Are efect astringent şi de cicatrizare asupra pielii. Un săculeţ cu eucalipt agăţat sub duş va activa uleiurile esenţiale din plantă, care vă vor infuza cu energie.

 

  1. Păpădia – chiar dacă nu se remarcă prin miros, este o plantă de excepţie, un aliat preţios printre ieburile din săculeţul aromat, care împrospătează vizibil pielea obosită. Dacă adăugaţi în săculeţ câteva flori de tei, obţineţi o combinaţie specială, relaxantă şi generatoare de bună dispoziţie.

 

  1. Scorţişoara, Iasomia, Verbina– curăţă pielea în profunzime şi energizează.

 

  1. Rozmarin şi Valeriană – asigură relaxarea perfectă.

 

  1. Dacă aveţi pielea obosită sau iritată, umpleţi săculeţul aromat cu ovăz, pătrunjel, busuioc, santal, salvie, ace de pin.

 

  1. Duşul de dimineaţă poate deveni mult mai revigorant dacă lăsaţi apa caldă să curgă peste un săculeţ în care puneţi frunze de zmeur, urzică sau patchouli.

Cum confecţionaţi un săculeţ aromat?

Este foarte simplu.

Luaţi o bucată de pânză deasă şi legaţi-o cu o sfoară, după ce aţi umplut-o cu ierburile preferate.

Puteţi apela şi la săculeţi gata confecţionaţi, care sunt foarte eleganţi şi, la o ţinută de fiecare zi, îi puteţi agăţa lejer de încheietura mâinii.

Sau puteţi intra în duş, cu săculeţii legaţi de închieteura mâini sau să îi agăţaţi în locul perfect pentru a fi udaţi bine.

Pentru a beneficia de toate avantajele minunatelor plante, strângeţi uşor, din când în când săculeţul sau stoarceţi-l pe piele.

Mihaela Iliescu

Articole asemănătoare

Informare Cancelarie Prefect

Postat de - 22 octombrie, 2020 0
FacebookTwitterMINISTERUL AFACERILOR   INTERNE INSTITUȚIA  PREFECTULUI – JUDEȚUL VÂLCEA CANCELARIE PREFECT INFORMARE DE PRESĂ   Instituția Prefectului – Județul Vâlcea informează…

Emil Brumaru

Postat de - 5 ianuarie, 2022 0
FacebookTwitter„Femeile nu se mai uită la mine nici lateral, nici perpendicular…” „Poezia e singurul mod al meu de a fi…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *