4 programe de formare profesională vor începe în luna februarie 2023, la nivelul Judeţului Vâlcea

563 0

Comunicat de presă

 

 

Anual, Agenția Judeteană pentru Ocuparea Forței de Muncă Valcea elaborează Planul naţional de formare profesională, în funcţie de meseriile/ ocupaţiile pentru care există locuri de munca vacante, de numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, de aptitudinile acestora şi interesul pentru anumite ocupaţii/meserii.

Agenția Judeţeana pentru Ocuparea Forței de Muncă va organiza în luna februarie 2023, 4 programe de formare profesională pentru un număr de 73 persoane care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite, organizate de Agenţia Județenă pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea.

Programele de formare profesională vizează calificări precum: 

  • pirotehnist– 15 persoane; 
  • ajutor bucătar – 18 persoane; 
  • lucrator comercial -18 persoane; 
  • contabil -23 persoane;

In ceea ce priveste participarea şomerilor la cursurile de formare profesională, cel mai ridicat interes pentru astfel de programe s-a înregistrat în rândul persoanelor cu vârsta între 35-45 de ani, la polul opus fiind tinerii cu vârsta sub 25 de ani. 

În funcţie de nivelul de studii al şomerilor participanţi la cursurile de formare profesională, o participare mai mare se înregistreaza în rândul şomerilor cu studii profesionale, liceale sau postliceale.

Toate cele 4 programe de formare profesională sunt finanţate din bugetul asigurarilor pentru şomaj.

Pentru detalii, cei interesaţi se pot prezenta la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Valcea, precum și la telefon 0250.735.608, int.27

Articole asemănătoare

Constantin Chiriţă

Postat de - 12 martie, 2021 0
FacebookTwitterConstantin Chiriţă (n. 12 martie 1925, în familia unor învăţători din comuna Ibăneşti, judeţul Vaslui – d. 14 noiembrie 1991,…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *