Nu votez, n-am cu cine!

692 0

Performanţa oamenilor politici și a celor care adminstrează comunități este dată de contribuţia lor la binele general şi are la bază două elemente cheie: competenţa şi buna credinţă.

Observăm realitatea incompetenţei în care suntem blocaţi de atâta timp, precum şi reaua credinţă, materializată în furt şi interese meschine și pare firesc să afirmăm: „Nu votez, n-am cu cine!”.

Până acum, dacă am votat, am făcut-o pentru „răul cel mai mic”. Dacă votăm aceiaşi oameni, sigur nu se va schimba nimic.

Atunci când votezi este vorba atât de principii şi de emoţie, cât şi de a fi inteligent, într-un mod foarte simplu: informează-te!

Citeşte, întreabă, caută informaţii, ascultă ce spun oamenii pe care îi apreciezi.şi poţi avea un început pentru o decizie de vot.

Ce înseamnă COMPETENŢA pentru un om politic sau un ales local?

Să ştie să cum să facă bine comunităţii.

Ce înseamnă BUNA CREDINŢĂ pentru un om politic sau un ales local?

Înseamnă onestitate, responsabilitate, transparenţă, disponibilitatea la dialog, consecvenţă, respectarea promisiunilor.

Amândouă sunt importante şi nu pot exista una fără cealaltă, dacă vorbim despre binele comun.

Alege informat, alege acei oameni educaţi şi competenţi, care cred în onestitate, în forţa transparenței, a adevărului, în datoria împlinită.

Mihaela Iliescu

Articole asemănătoare

Reorganizarea ANAF în impas?

Postat de - 12 februarie, 2020 0
FacebookTwitterConsiliul Legislativ a avizat negativ proiectul de ordonanta de urgenta privind unele masuri pentru imbunatatirea si reorganizarea activitatii Agentiei Nationale…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *