Virgil Pîrvulescu în vizită la Sibiu: „Aducem tinerii acasă.”

541 0

O delegație PNL Râmnicu Vâlcea, condusă de Virgil Pîrvulescu, candidatul la Primăria Râmnicu Vâlcea și de Claudia Banu, președintele PNL Râmnicu Vâlcea, s-a deplasat la Sibiu pentru a se întâlni cu președintele Consiliului Județean Sibiu, doamna Daniela Cîmpean și cu candidatul PNL pentru Primăria Sibiului, Adrian Bibu.

Reprezentanții celor două orașe au discutat despre comunitatea vâlcenilor din Sibiu și interacțiunea lor cu autoritățile sibiene, cu piața forței de muncă din acest județ, dar și cu perioada de școlarizare a acestora cu facultățile din Sibiu. La întâlnire au fost prezenți și studenți vâlceni care au ales să meargă la în orașul din Ardeal la facultate.

„Anual peste 1000 de tineri vâlceni migrează către Sibiu pentru a merge la facultate. Cei mai mulți dintre aceștia ajung să se stabilească acolo, pentru că în Râmnicu Vâlcea nu au oportunitățile de dezvoltare profesională și de angajare pe care și le-ar dori. Noi luptăm să schimbăm acest lucru și să aducem tinerii acasă. Prioritatea noastră numărul unu este atragerea investitorilor care să creeze locuri de muncă bine plătite pentru tinerii absolvenți. Nu este ușor să pleci de acasă, să părăsești orașul în care ai crescut și familia, știind că poate nu te vei mai întoarce niciodată, pentru că Râmnicu Vâlcea este un oraș mort. Ne dorim să îi ascultăm pe acești tineri, pe care nimeni nu îi întreabă niciodată nimic, să îi ajutăm și să le creăm mediul potrivit pentru a reveni în Râmnicu Vâlcea, după terminarea studiilor.”, a declarat Virgil Pîrvulescu.

Delegația PNL Râmnicu Vâlcea a decis, împreună cu doamna Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu, ca studenții vâlceni din Sibiu să aibă un consilier onorific care să le reprezinte interesele.

„Studenții vâlceni sunt foarte importanți pentru noi și ne dorim ca drepturile lor să fie respectate în județul Sibiu. Am decis, împreună cu reprezentanții PNL Râmnicu Vâlcea,  că voi avea un cosilier onorific din rândul studenților vâlceni, care va ține legătura cu autoritățile sibiene și care va împărtăși și va ajuta la rezolvarea eventualelor probleme cu care aceștia se confruntă.”, susține Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu.

În plus, vâlcenii de toate vârstele vor avea un reprezentat în Consiliul Local Sibiu, un tânăr vâlcean, care s-a stabilit în Sibiu și care se va asigura că interesele și cererile vâlcenilor sibieni vor fi respectate.

„Noi, vâlcenii, trebuie să fim uniți oriunde ne-am afla. Tocmai din acest motiv consider că un consilier vâlcean al Sibiului este un pas important pentru comunitatea de vâlceni din acest oraș. Împreună unim comunități și ne asigurăm că vom avea proiecte comune care să vină în ajutorul cetățenilor celor două orașe vecine.”, a delcarat Claudia Banu, președintele PNL Râmnicu Vâlcea.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *