Dacian Cioloș și Dragoș Pîslaru, în top trei cei mai influenți eurodparlamentari aflați la primul mandat

594 0

Eurodeputații Dacian Cioloș și Dragoș Pîslaru (PLUS, Renew Europe) au fost desemnați de think tank-ul VoteWatch Europe în top trei cei mai influenți membri ai Parlamentului European aflați la primul mandat în co-legislativul European, scrie caleaeuropeana.eu.

Potrivit indexului realizat de VoteWatch Europe, Dacian Cioloș și Dragoș Pîslaru se află pe locurile al doilea și al treilea, fiind devansați de Irene Tinagli (cu un punctaj de 86,8), eurodeputat social-democrat din Italia.

Dacian Cioloș a obținut un punctaj de 80,2, iar Dragoș Pîslaru 78,7.

Cei doi europarlamentari români îi depășesc pe colegul lor din Renew Europe, Luis Garicano (Spania, cu un punctaj de 62,9) și pe Ewa Kopacz (PPE, Polonia, cu un punctaj de 55,7).

Dacian Cioloș este unul dintre cei mai influenți europarlamentari din clasamentul general și președintele grupului Renew Europe, al treilea cel mai mare grup politic din Parlamentul European.

Deși este la primul mandat în Parlamentul European, are experiență în politica UE, ca prim-ministru al României, între 2015 și 2017 și comisar pentru agricultură și dezvoltare rurală în cadrul celei de-a doua Comisii Europene conduse de Jose Manuel Barroso (2010-2014).

Dragoș Pîslaru este membru al Comisiei pentru afaceri economice și monetare, a Comisiei pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale și a Delegației pentru relații cu Japonia.

A ocupat funcția de ministru al Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, în cabinetul lui Dacian Cioloș, din anul 2016 până în ianuarie 2017.

De asemenea, Dragoș Pîslaru este unul dintre cei trei co-raportori ai Parlamentului European privind Mecanismul de Redresare și Reziliență al UE, nucleul planului de redresare Next Generation EU, de 750 de miliarde de euro.

Totodată, Dragos Pîslaru a fost desemnat anul acesta, tot de VoteWatch Europe, cel mai influent membru al Parlamentului European în domeniul politicilor econoice.

 

Mihaela Iliescu

 

Articole asemănătoare

Alegeri interne Plus Vâlcea

Postat de - 9 ianuarie, 2020 0
FacebookTwitterPlus Vâlcea este în plină campanie internă pentru desemnarea candidaților la alegerile locale! Filiala Vâlcea a Partidului Libertate Unitate și…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *