Încă o acțiune importantă pentru pace! Președintele Trump a reunit Serbia și Kosovo

532 0

Președintele Trump s-a întâlnit vineri la Casa Albă cu președintele sârb Aleksandar Vučić și cu premierul kosovar Avdullah Hoti, unde liderii au anunțat un angajament istoric față de normalizarea economică dintre Serbia și Kosovo.

„Concentrându-se pe crearea de locuri de muncă și creșterea economică, cele două țări au reușit să ajungă la un progres major, lucru despre care nimeni nu credea că va fi posibil”, a declarat președintele Trump.

Administrația președintelui Trump a lansat recent o serie de acorduri majore de pace. Acordul dintre Kosovo și Serbia urmează la doar câteva săptămâni după o nouă descoperire uriașă intermediată între Israel și Emiratele Arabe Unite.

Un beneficiu secundar cheie al acordului Serbia-Kosovo, a declarat vineri consilierul pentru securitate națională Robert O’Brien, este că acesta permite acum „stabilirea relațiilor diplomatice dintre Kosovo, un stat majoritar-musulman, și statul Israel”.

În BiroulOval, președintele Vučić și prim-ministrul Hoti au mulțumit președintelui Trump și echipei sale pentru angajamentul lor față de pace și stabilitate în regiune.

„Aștept cu nerăbdare ca Serbia și Kosovo să prospere pe măsură ce lucrăm împreună la cooperarea economică din regiune. Mergând mai departe – aștept cu nerăbdare să merg într-o zi în ambele țări într-un viitor nu prea îndepărtat”, a declarat președintele Trump.

The White House

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *