Concursul Internațional de Literatură “Martha Bibescu” și-a desemnat laureații

281 0

Prima ediție a Concursului Internațional de Literatură “Martha Bibescu” s-a încheiat. Evenimentul a fost organizat de Asociatia Pro Valores și Centrul Cultural Palatele Brâncovenești, cu sprijinul  https://www.delirs.com/.

Un juriul alcătuit din scriitorul Varujan Vosganian, prim-vicepreședinte al Uniunii Scriitorilor din România, Lamia Beligan – actrița a Teatrului Național din București, Alexandru Turcu – secretar literar al Teatrului de Comedie din București și Olesea Savvateeva – jurnalistă, redactor Radio România Internațional a avut misiunea dificilă de a selecta cele mai bune lucrări. La cele patru categorii de vârstă, de la fiecare mare categorie – poezie și eseu, s-au înscris zeci de concurenți cu vârste între 10 și 25 de ani, din Irlanda, Republica Moldova și România.

S-au acordat patru premii I. La secțiunea poezie, la două dintre categoriile de vârstă s-au impus: Ana Maria Karis Stârcea – 13 ani și Andrei Teodor Stârcea – 17 ani. Ambii sunt elevi ai Colegiul Romano-Catolic “Sf. Iosif”, din București și au la activ mai multe premii obținute la concursuri literare.

Alte două premii I s-au acordat la secțiunea eseu. La categoria A s-a impus Theodor Ștefan Tărnăuceanu de numai 10 ani, din satul Valea Adâncă, elev al Școlii “Gheorghe Asachi” din Iași, iar la categoria C, câștigătoare a fost tot o ieșeancă, Adina Alexandra Efime, masterandă a Facultății de Litere din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza”.

Rezultatele complete le găsiți accesând:

https://www.asociatiaprovalores.ro/concursul-martha-bibescu-rezultate-literatura/

Toate lucrările tinerilor premiați,  pot fi citite accesând culegerea virtuală – https://www.asociatiaprovalores.ro/culegere-virtuala/

Co-organizatori: Asociaţia “Pro Valores” și Centrul Cultural “Palatele Brâncovenești”.

Partenerihttps://www.delirs.com/, proiect inițiat de Provizii de iarnă.srl și Faircrate.srl

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio Trinitas, Observator Cultural, JurnalMM.ro, Agentia de carte.ro, Romania Pozitiva.ro, Bucuresteni.ro, Roportal

Sebastian CRACIUN

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *