Cura cu apă de tărâţe de grâu – miracol pentru sănătate şi siluetă!

8179 0

Tărâţele de grâu sunt foarte bogate în complexul vitaminelor B.

Sunt foarte utile, în special persoanelor care se confruntă stresul sau care au anumite disfuncţionalităţi  la nivelul creierului.

A fost demonstrat ştiinţific faptul că cerealele  integrale, inclusiv tărâţele de grău, conţin inhibitori de proteaze şi antioxidanţi, cu un rol foarte important în inactivarea substanţelor carcinogene.

Cura cu tărâţe de grău este ideală pentru pofticioşii care doresc să slăbească, este foarte simplă şi este o bună sursă de energie.

Tot ce aveţi de făcut este să puneţi două linguri de tărâţe într-un pahar cu apă şi să îl beţi (cu tărâţe cu tot) de trei ori pe zi, cu o jumătate de oră înaintea meselor principale.

Sau puteţi adăuga o lingură de tărâţe în orice preparat pe care îl consumaţi.

Înainte de consum, este bine ca tărâţele să fie cât mai bine mărunţite, deoarece astfel vor fi asimilate mai uşor de organism.

Un preparat uşor de obținut şi de administrat este apa de tărâţe de grâu, de mare ajutor în anemii şi afecţiuni nervoase.

Reglează digestia, este emolientă, în special pentru stomac şi intestine, laxativă, nutritivă, reconfortantă, remineralizantă, un tonic general.

Poate fi consumată cu încredere de persoanele care doresc să îşi îmbunătăţească memoria.

Apa de tărâţe poate fi consumată şi de către persoanele vârstnice care au afecţiuni cronice prelungite.

Cum se prepară?

Se pun câteva linguri de tărâţe de grâu (eu recomand cinci până la opt) în trei, patru litri de apă.

Se lasă de seara până dimineaţa într-un vas acoperit, apoi se strecoară.

Apa de tărâţe se poate consuma în locul apei sau se poate folosi la prepararea mâncării.

Un adevărat elixir pentru sănătate este şi ceaiul din plante medicinale îmbogăţit cu tărâţe.

Iată cum se procedează:

Se prepară un litru de ceai din plante proaspete sau uscate (nu la plic).

Ceaiul se prepară cu apă călduţă (nu fierbinte), în care se lasă la infuzat plantele cel puţin 15 minute (în funcţie de concentraţia dorită) sau se poate face un decoct.

După răcire şi strecurare, se adaugă 5 – 8 linguri de tărâţe de grâu, se lasă de seara până dimineaţa într-un vas acoperit,  apoi se filtrează.

Se consumă un litru ceai îmbogăţit cu tărâţe, zilnic, pe o perioadă de 30 de zile.

După o pauză de o săptămână, cura poate fi reluată.

Pentru un plus de savoare şi de vitamine, în apă sau în ceai se pot adăuga suc de lămâie şi miere.

În acest caz, excepţie fac diabeticii, persoanele obeze şi cele alergice la cele două alimente.

Un articol de Mihaela Iliescu

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *