22 de misiuni executate de pompierii vâlceni în ultimele 24 de ore

211 0

BULETIN INFORMATIV

 În perioada 06 iunie ora 08:00 – 07 iunie ora 08:00, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” al judeţului Vâlcea au desfășurat 22 de misiuni și intervenții, dintre care 14 pentru acordarea măsurilor de prim ajutor și transportarea la unitățile sanitare a persoanelor cu afecțiuni medicale, 3 inundații și 5 alte situații de urgență.

Membrii echipajelor SMURD au fost solicitaţi să intervină la 14 situaţii de urgenţă, dintre care 5 traumatisme, 2 accidente rutiere și 7 diverse afecțiuni medicale.

La nivel județean, 16 persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.

 Pompierii militari vâlceni au fost solicitați în data de 06 iunie, prin apel la 112, la un accident rutier produs pe DJ 677D, pe raza comunei Ștefănești.

Două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Drăgășani s-au deplasat de urgență cu o ambulanță SMURD și o autospecială de stingere cu modul de descarcerare, la locul indicat. La fața locului a fost trimisă și o ambulanță SAJ.

În urma accidentului, în care au fost implicate trei motociclete care au părăsit partea carosabilă, patru persoane au fost evaluate medical de către paramedicii SMURD și echipajul SAJ.

Ulterior, trei dintre acestea au fost transportate la CPU Drăgășani, iar a patra persoană a refuzat transportul la spital.

Pompieri militari au asigurat și măsurile de apărare împotriva incendiilor la locul evenimentului.

De asemenea, în perioada de referință, echipajele operative au fost solicitate să intervină în alte 5 situații de urgență, pentru salvarea animalelor din medii ostile vieții, căutare persoane sau asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la accidente rutiere.

În continuare, salvatorii vâlceni rămân mobilizați 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și a aplicației de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *