(B)Rest in the second half!

573 0

– SCM  pierde , în Franța, primul meci

din Liga Campionilor la handbal feminin: 21-28

Bun. S-a dus primul meci din Liga Campionilor și este bine că suntem acolo. Dar , de fapt , când SCM-ul vine cu un pasiv de -7, trebuie să reconsiderăm cuvântul ” bun ”. Optimistul statistician ar spune că scorul reprezintă un pas înainte,  doar mai an ce ne dădea Brest-ul treisprezece goluri diferență, în condițiile în care loturile  echipelor au rămas cam aceleași . Rămânem în zona cifrelor , cu o comparație esențială. Brest , buget de 7 milioane euro vs. Vâlcea, buget de aproximativ 2 milioane euro și cu asta vreau să spun că nimeni nu se aștepta să câstigăm, mai ales că franțuzoiacele au și o linie de 9 metri teribilă, cu Gulden-Niakate-Gros, iar de la noi niciuna dintre Glibko-Liscevici-Gonzalez nu a avut mai mult de patru reușite. În timp ce pivotul lor, drăguța aceea cu ochi frumoși și cu nume pe jumătate românesc, Pop-Lazici, a dat 7 goluri, ale noastre Elghaoui și Aardahl au adunat împreună doar 4 goluri. Le-am bătut la extreme, mai ales în primul mitan, când , pe ansamblu, jocul Vâlcii a avut consistență și ” descurcăreală” , ca să zic așa. O notă bună însă pentru domnișoara Diana Ciucă, a cărei prestație în poartă lasă loc de gânduri îndrăznețe pentru viitor.

 

Dacă am admis că nimeni nu a avut pretenții neobișnuite de la această deplasare, totuși , se naște întrebarea de ce vâlcencele nu pot ține pasul un  meci întreg. Nu  mai departe de zilele trecute, SCM-ul făcea instrucție cu CSM București în prima repriză , pentru ca apoi să transpire serios pentru a-și asigura victoria. Așa s-a întâmplat și la Brest, iarăși cădere după pauză , joc pozițional încâlcit, cu mare chin în fața porții adverse, de unde și numărul mic de goluri marcate, iar Fraga și Liscevic au făcut prea multe greșeli pentru acest nivel.  Prioritizarea defensivei pare filozofia de joc a excelentului antrenor Florentin Pera, dar oare se va dovedi suficientă pentru a ieși din grupă , fără o linie de 9 metri solidă, care să ofere eficiență atacurilor ? Rămâne de văzut. Și de corectat, dacă va fi cazul.

Urmează partida cu danezele de la  Odense, sâmbătă viitoare, de data aceasta , în Polivalenta vâlceană. Și o altă întrebare ? Cu sau fără public?

 

Gabriel Săndulescu

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *