Dinamo, prima finalistă a Cupei României FAN Courier

606 0

”Câinii”au trecut de CSM Bacău, scor 22-17,  într-un meci care s-a jucat la Sfântu Gheorghe, fără spectatori și cu măsuri de siguranță speciale luate din cauza Pandemiei care a lovit întreaga planetă.

Dinamoviștii au avut parte de un meci greu doar în prima repriză, atunci când au ratat foarte mult, iar adversarii au stat aproape, astfel că la pauză au intrat în avantaj cu un singur gol, 8-7.

Campioana en-titre a României nu a avut însă probleme în partea a doua a jocului și s-a impus la final, scor 22-17, ajungând astfel în ultimul act Cupei României FAN Courier. Pentru celălalt loc în finala se luptă, de la ora 18.00,  Constanța și deținătoarea trofeului, Timișoara.

”Șase luni nu am jucat, am făcut multe antrenamente, nu am avut multe meciuri amicale, așa că mă așteptam la o evoluție nu foarte bună. Este normal, ne-am pierdut din energia pozitivă pe care o aveam sezonul trecut. Jucătorii au această stare de a se proteja de accidentări pentru că imediat după reluarea pregătirilor am avut accidentări multe. Nu suntem acum într-o formă foarte bună, am jucat greoi pe faza de atac, am ratat foarte mult, dar sunt mulțumit că nu am luat multe goluri. Nu am preferințe în privința adversarului din finală, cel mai important este ca băieții să se refacă până mâine la ora jocului și să putem pune în practică tot ce am stabilit la antrenamente” – Constantin Ștefan, antrenor Dinamo București.

Ghionea, goluri pentru Dinamo după 13 ani

Revenit la echipa din Șoseaua Ștefan cel Mare după mai bine de un deceniu petrecut în străinătate, internaționalul român Vali Ghionea a mărturisit că ar fi fericit ca după aceste zile să câștige atât Cupa României, cât și Supercupa – cele două trofee puse în joc la competiția de la Sfântu Gheorghe. Ghionea a rmarcat de două ori în întâlnirea cu Bacău.

”Am reușit să mă integrez rapid în grup, a fost destul de ușor să mă adaptez. Sunt foarte fericit că s-au reluat competițiile și că am jucat primul meci oficial. Au fost două reprize diferite, am intrat mai greu în joc, dar avem valoare și jucători experimentați, așa că nu cred că s-a pus problema invingătoarei. Pentru mine ar fi un lucru extraordinar să pot câștiga două trofee într-un timp atât de scurt de la revenirea la echipă. Ar fi perfect și pentru club să câștige două trofee în aceeași zi. Fără spectatori este foarte greu. Mereu joci pentru public, pentru cineva care este în public. Fără suporteri ne simțim fără 20 la sută din putere. Abia așteptăm să putem evolua cu spectatori”– Valentin Ghionea, handbalist Dinamo București.

Băcăuanii au rezistat doar o repriză

  Outsideri contra lui Dinamo, jucătorii echipei din Bacău au ținut în șah campioana en-titre 30 de minute. Dovadă stă scorul la pauză: 8-7 pentru ”câinii”. Jucătorii privesc partea plină a paharului și spun că este esențial pentru ei să repete evoluțiile din prima parte a jocului din semifinalele Cupei României FAN Courier.

”Este greu pentru noi să evoluăm zi de zi, mai ales că venim după șase luni de pauză. Astăzi am făcut un efort deosebit de mare, vreau să-mi felicit echipa pentru jocul cu Dinamo, ne-am bătut pentru fiecare minge…trebuie să mergem pe aceeași linie și să creștem de la meci la meci” – Mihai Cotinghiu, handbalist CSM Bacău.

”Ne-am dorit să arătăm că putem să ne batem cu Dinamo. Mă bucur că băieții au reușit să stea concentrați majoritatea timpului și că s-au mobilizat și am reușit să primit doar 22 de goluri de la Dinamo.  Diferența de la final s-a produs datorită relaxării noastre mentale. Dinamo a speculat greșelile noastre din atac. Dacă mai aveam jucători – pentru că avem multe indisponibilități –  sigur se punea altfel problema și i-am fi chinuit mai mult pe dinamoviști. Tot ce ne dorim pe mai departe este să avem lotul valid” – Alexandru Axinte, antrenor CSM Bacău.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *