Florinel Constantinescu primarul orasului Calimanesti. Mesaj de inceput de an școlar

1380 0

Dragi elevi, stimați dascăli,

Acest început de an școlar nu seamănă cu nimic din trecutul învățământului românesc. Sunt sigur că, împreună, elevi și dascăli, priviți această situație ca pe o mare provocare. Învățătura de carte este una dintre cele mai fascinante activități umane. Ea nu se poate opri din cauza câtorva schimbări de metode de predare sau din cauza limitării comunicării dintre voi. Setea de cunoaștere nu se poate împiedica de lipsa contactului direct dintre elevi și profesori și dintre elevi și colegii lor.

Dorința omului de a se cultiva și de a se dezvolta cultural și profesional a înfrânt piedici mult mai grave, apărute în istoria omenirii. Molime nimicitoare, războaie, lipsuri personale dincolo de limita foametei și a morții. Pandemia de coronavirus pe care o traversăm este o situație gravă și trebuie să respectăm regulile de protecție care ni se cer. Este important să fim sănătoși în viața de zi cu zi. Nu avem însă de ce să ne temem în privința procesului de învățare care începe acum. Suntem suficient de însetați de cultură pentru a nu ne sta nimic în cale. Putem transmite cunoștințele pe care le-a acumulat omenirea, ca dascăli, și le putem primi, ca elevi, indiferent de condițiile în care facem aceste lucruri.

Vă urez un an școlar plin de surprize plăcute și interesante, dezvăluite cu dibăcie didactică în cadrul lecțiilor la care veți participa direct sau on-line. Sănătate tuturor și mult succes!

Primar, dr. Florinel CONSTANTINESCU

 

Articole asemănătoare

LEGEA BUICAN

Postat de - 1 februarie, 2020 0
FacebookTwitterLegea Buican   Spune secretarul Camerei Deputaților, Cristian Buican, PNL, pe facebook, pe 29 ianuarie, ora  01:36 : “ Cand…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *