Colegi de cameră, rivali de-o viață!

496 0

Eduard Ionescu și Darius Movileanu sunt ca frații, deși se luptă de 7 ani pentru titlurile naționale și internaționale de tenis de masă.

De 7 ani se duelează de-o parte și de alta a fileului și de tot atâta timp sunt prieteni la cataramă. Eduard Ionescu și Darius Movileanu, doi dintre cei mai valoroși tineri jucători de tenis de masă din lume scriu zi de zi una dintre cele mai frumoase povești din sportul românesc.

Medaliați la cele mai importante competiții ale tenisului de masă, cei doi adolescenți au fost de sute de ori adversari de-o parte și de cealaltă a fileului. Chiar dacă victoriile au fost împărțite și titlul de campion a fost mereu doar unul, ei spun că rivalitatea nu le-a afectat prietenia.

”Ne înțelegem foarte bine, pentru că ne cunoaștem de aproximativ 6-7 ani. De patru ani stăm împreună, ne vedem în fiecare zi, suntem ca niște frați” – Eduard Ionescu, campion european în proba de dublu la tenis de masă.  

Pandemia i-a ținut separați

Singura perioadă în care cei doi cadeți legitimați la CSA Steaua au stat despărțiți a fost cea de izolare impusă de pandemia de Coronavirus, de care au trecut însă cu bine, reușind ca în toamnă să revină în forță și să cucerească noi trofee.

”A fost o perioadă foarte dificilă, a fost foarte greu să ne găsim motivația. Din fericire, eu zic că ne-am găsit-o amândoi și am reușit să creștem în joc în această perioadă, chiar dacă a fost dificil” – Eduard Ionescu, campion european în proba de dublu la tenis de masă. 

”A fost foarte greu, pentru că nu am avut aceleași condiții de antrenament, dar acum e foarte bine că ne putem antrena. A fost foarte greu să ne găsim motivația, pentru că știind că nu mai aveam concursuri nu mai aveam pentru ce să mai tragem de noi” – Darius Movileanu, campion mondial de cadeți la tenis de masă.

Și poveștile lor sunt asemănătoare, fiecare apucându-se de acest sport datorită unei rude apropiate care practica tenisul de masă. Dacă Edi a urmat cariera fratelui mai mare, care acum este antrenor, Darius a mers pe calea deschisă de tatăl său, campion de tenis de masă la amatori. Și dovada că au luat decizia bună este reprezentată de zecile de medalii câștigate la concursuri interne și internaționale.

Eduard Movileanu este în primul an de liceu

Aflat în primul an de liceu, Eduard Movileanu, care este primul și singurul european campion mondial la cadeți, este unul dintre elevii care recunoaște că profită din plin de avantajele învățământului online.

”Este destul de dificil să împac și școala și antrenamentele, pentru că îmi ocupă destul de mult timp și școala, dar acum că învăț și eu o săptămână online și una la școală, pot spune că am mai mult timp să mă antrenez” – Darius Movileanu, campion mondial de cadeți la tenis de masă. 

Au zeci de medalii interne și internaționale

Palmaresul celor doi adolescenți minune ai tenisului de masă românesc este unul de excepție.

Eduard Movileanu este campion mondial la cadeți, dar pe lângă acest titlu, cucerit anul trecut, în Polonia, el mai are câteva trofee care ar face invidios orice sportiv din lume: este multiplu medaliat european (aur, argint sau bronz) la Europenele de cadeți din 2018 și din 2019, câștigător al Top 10 Europa U15 (2019), multiplu campion național și câștigător al Cupei României.

La rândul său, Eduard Ionescu este campion european la dublu și vicecampion cu echipa la Campionatele Europene de cadeți de anul trecut, câștigător al mai multor competiții internaționale de top pentru cadeți disputate în diverse țări europene, multiplu campion național de cadeți și juniori.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *