Virgil Pîrvulescu: Vom dezvolta industria textilă în Râmnicu Vâlcea

759 0

Virgil Pîrvulescu, candidatul PNL la Primăria Râmnicu Vâlcea, are în plan dezvoltarea unui parc industrial textil la noi în oraș, Tech-Text Industrial Park 2. Ideea dezvoltării industriei textile în Râmnicu Vâlcea i-a venit liberalului în contextul crizei generate de virsul COVID-19.

„Această criză mondială a sănătății a dezvăluit precaritatea lanțurilor de furnizare globale și dependența, la nivel național și european, de importurile din China și alte state asiatice ale unor produse esențiale traversării acestor momente dificile. O problemă de maximă actualitate și relevanță, atât în România cât și în Uniunea Europeană, o reprezintă lipsa necesarului de materie primă pentru confecționarea măștilor, halatelor, combinezoanelor și altor materiale de protecție pentru personalul medical și pentru toți cei care au nevoie de protecție în această perioadă. Astfel, ar trebui să analizăm modul în care putem redefini lanțurile de aprovizionare, pentru ca această criză de materiale pe care cu toții o simțim astăzi, să nu se mai repete.”, susține Pîrvulescu.

Acest proiect ambițios propus de Virgil Pîrvulescu și de echipa sa are ca obiectiv general crearea unei noi industrii profitabile în România, plecând din Râmnicu Vâlcea, industria Medical Healthcare.

„Ne vom baza pe actorii actuali din industria textilă românească și europeană, dar și pe fondurile europene puse la dispoziție pentru domeniul de sănătate. Este timpul să investim în industrii profitabile și să nu ne mai ferim de fonduri europene. Cheia dezvoltării durabile este reprezentată de investițiile de lungă durată în industrii care s-au dovedit a fi profitabile în contextul recent. Piața se află într-o mișcare continuă, trebuie să fim atenți și să ne adaptăm situației actuale. Doar așa vom reuși să ne lăudăm cu o economie dezvoltată și să ne comparăm cu țările europene pe care cu toții le admirăm.”, a conchis Virgil Pîrvulescu.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *