Un gând pe zi, de Constantin Ene (17)

857 0

Votez pentru că vreau să imi spun mie ca nu îi voi dezamăgi  pe cei care au pierdut dreptul la viață, în decembrie în 1989 și mi-au oferit ” Libertatea de a alege!”

Dumneavoastră, dragi vâlceni, veți ieși la vot?

Pentru că, de ceea ce vom decide noi, pe 27 septembrie, depinde administrarea județului Vâlcea, în următorii 4 ani.

Dar pentru a face o radiografie a activității edilior care au condus cu “mâna de fier” judetul ar trebui încă multe editoriale .

Mă voi  limita la doar câteva dintre ele:

  1. Dispariția Carpatina SA și plecarea a 5000 de salariați acasă.
  2. Pierderea a peste 5000 de locuri de muncă pe Platforma Chimică, doar în ultimii cinci ani.
  3. Închiderea USG.
  4. Situația precară a CET Govora și a Exploatării Miniere Berbesti-Alunu.
  5. Lipsa de investitori, care a dus la plecarea vălcenilor în alte țări, lăsând părinți singuri și copiii în grija bunicilor.

Ma opresc pentru că….e prea mult.

Până acum, nu am avut alternativă la vot. PSD,PNL,USL – au fost mereu aceleași partide istorice.

Acum, aveți în fața dumneavoastră Alianța USR PLUS. Oameni noi în politică, cu o viziune profesionistă  și o abordare care pune în centrul discutiei cetățeanul.

Alianța USR PLUS a fost zi de zi în mijlocul vâlcenilor.

Nu am fost și nu vom fi niciodată indiferenți la apelul făcut de oameni. Suntem oameni ca dumneavoastră și rămânem aproape de nevoile și problemele fiecărui vâlcean.

De aceea, este timpul să dăm cetățenilor VOCE, în Consiliul Județean!                                         

Este timpul să schimbăm, stradă cu stradă, județul Vâlcea!

 Județul Vâlcea, cu o echipă de consilieri bine pregătită, din partea Alianței USR PLUS, va fi un model de bună guvernare locală, cu o administrație transparentă, progresistă, performantă, în care cetățeanul va fi partener la luarea deciziilor și stabilirea priorităților.

Planul nostru, privind direcțiile prioritare pentru dezvoltarea județului Vâlcea:

INFRASTRUCTURA:

– Investiții în reabilitarea și modernizarea întregii rețele rutiere din județ, fără alocări discreționare, în funcție de culoarea politică;

– Drum expres Râmnicu Vâlcea-Craiova , drum de legătură cu viitoarea autostradă Sibiu-Pitești;

– Inventarierea periodică a stării tuturor drumurilor și podurilor județene, derularea unui program multianual de intervenție.

– Impunerea de condiții stricte drumarilor care derulează asfaltări în Județul Vâlcea, în ceea ce privește calitatea lucrărilor.

SĂNĂTATEA ȘI SECTORUL SOCIAL:

– Centre de permanență pe o rază de 25 de km, astfel încât toți locuitorii județului să aibă un acces facil la serviciile de sănătate;

-Reabilitarea și dotarea cu aparatură medicală de ultimă generație a spitalelor și unităților sanitare, aflate în subordinea CJ;

INVESTIȚIILE:

– Atragerea de investitori, prin parteneriate între administrația județeană și sectorul privat;

– Repornirea/darea în folosință a parcurilor industriale Drăgășani și Bălcești;

– Relansarea și redresarea economică a Platformei industriale Râureni, sprijin pentru revitalizarea industriei miniere din zona Berbești-Alunu.

AGRICULTURA ȘI DEZVOLTAREA RURALĂ:

– Centre de colectare și depozite frigorifice pentru legume și fructe în localitățile cu tradiție și specific în domeniu;

– Amenajarea unor piete agro-alimentare, doar pentru producătorii locali;

– Suport/sprijin pentru primăriile din rural în scrierea, depunerea, accesarea de fonduri europene pentru investiții în utilități și servicii: apă potabilă, gaze naturale, canalizare, modernizare drumuri comunale/sătești.

EDUCAȚIE:

– Centru școlar pentru educație incluzivă, în Râmnicu Vâlcea;

– Investiții în infrastructura și dotările instituțiilor de învățământ, finanțate din bugetul Consiliului Județean;

– Promovarea și sprijinirea învățământului professional, prin dezvoltarea serviciilor privind integrarea socio-profesională a tinerilor cu dizabilități;

DIGITALIZARE ÎN ADMINISTRAȚIE:

– Acces la informații prin digitalizarea unor servicii de interes public, actualizarea constantă a informațiilor de interes pe site-ul Consiliului Județean, transparență totală a cheltuielilor și proiectelor aflate în derulare.

– Programe de informare publică a cetățenilor, legate de proiecte locale, fonduri europene;

TURISM ȘI PATRIMONIU CULTURAL:

– Sprijinirea turismului rural, crearea unor evenimente care să promoveze localitățile și produsele specifice din zonele Horezu, Costești, Malaia, Voineasa, Drăgășani;

– Încurajarea oamenilor să creeze și să promoveze produse specifice zonei, promovarea istoriei locale;

MEDIUL ȘI CALITATEA VIEȚII:

– Înființarea, cu finanțare europeană, a unui centru de reciclare județean și promovarea unor campanii de educare pentru colectarea selectivă.

– Finanțarea proiectelor și programelor de protejare a mediului, combaterea defrișărilor ilegale și protejarea parcurilor naturale.

Acestea sunt doar câteva propuneri din programul nostru pentru dezvoltarea judetului Vâlcea.

Dupa cum știti, eu am prezentat, pe larg, toate proiectele noastre, în editorialele piblicate de  reputatul ziar vâlcean “ Curierul de Râmnic”.

Alianța USR PLUS vine cu o viziune nouă, prezentată de oameni noi și tineri în politica vâlceană. Avem reprezentanți la alegeri în aproape tot județul și, credem noi, că este nevoie să dăm o sansă tinerilor politicieni.

Avem curajul să le spunem vâlcenilor că este nevoie de ei aici, acasă.

Continuând în actuala stare de lucruri și configurare politicianistă, vom arăta că nu dorim schimbarea, doar facem o rocadă, la fel ca până acum, din patru în patru ani. Este decizia fiecăruia dintre noi, de a vota conștient viitorul județului Vâlcea.

Eu voi ramâne același Constantin Ene, un om simplu, care a venit în fața dumneavoastră, pentru a vă spune cum vrem să dezvoltam noi, în următorii anii acest minunat județ.

Vă aștept, pe 27 septembrie, la vot. Dați o șansă tinerilor și Alianței USR PLUS Vâlcea! Dați o șansă copiilor și nepoților dumneavoastră!

Cu considerație, mă plec în fața dumneavoastră și vă mulțumesc pentru toate cuvintele frumoase și aprecierile făcute.

Constantin Ene – candidat din partea Alianței USR PLUS la funcția de consilier al Consiliului Județean Vâlcea

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *