Proiecte noi la Călimănești

647 0

În ciuda faptului că pandemia și-a pus amprenta asupra turismului, la Călimănești, localitate păstorită de Florinel Constantinescu și/a continuat rolul turistic și de agrement.

Partea frumoasă a lucrurilor este că au fost cifre de înnoptări similare cu anii 2000, puține hoteluri și-au închis porțile, pensiunile au funcționat destul de bine, bazele de agrement au fost, în continuare luiate cu asalt, iar Parcul Poiana lui Căliman a gemut de turiști înarmați cu camere foto și telefoane.

Edilul Florinel Constantinescu e de părere că a fost un  turism de tranzit. Turiștii au evitat, în general, zone aglomerate, dar nu au renunțat să vină aici. De perioada mai puțin prolifică au profitat hotelierii, care au investit în construcția unor noi spații de cazare, reabilitarea și renovarea celor existente, investiții în camere, în modernizarea celor existente.

Numărul locurilor de cazare a crescut cu 10%. Sunt încă trei hoteluri de patru stele noi și alte câteva pensiuni în lucru.

Anul acesta au fost reabilitate mai multe drumuri, parcuri și zone și clădiri vechi. Edilul speră că odată cu sfârșitul pandemiei, lucrurile vor reveni la normal.

C.R.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *