Acțiuni pentru prevenirea răspândirii virusului SARS CoV-2

490 0

În contextul creșterii continue a numărului de cazuri de Covid 19, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea intensifică activitățile de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă.

În cursul nopţii trecute, în intervalul orar 23.00 – 05.00, poliţiştii și jandarmii vâlceni au desfăşurat o acţiune de limitare și prevenire a infectării cu virusul SARS CoV-2, dar și de informare a cetăţenilor cu privire la noile măsuri instituite ca urmare a modificărilor și completărilor aduse prin H.G. nr. 935/2020.

În cadrul acestei acțiuni, au fost legitimate 93 de persoane, dintre care 18 au fost sancționate pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație. Nu se dorește sancționarea cetățenilor, ci conștientizarea de către aceștia a pericolului la care suntem expuși cu toții, dat fiind contextul pandemiei de Covid 19.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, au fost legitimate și verificate peste 2.500 de persoane, fiind sancționate 76 dintre acestea pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 12.000 de lei.

Începând cu 9 noiembrie a.c., au intrat în vigoare noile măsuri instituite ca urmare a modificărilor și completărilor aduse prin HG nr. 935/2020, pentru modificarea și completarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea nr. 856/2020, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid 19.

IMPORTANT! Principalele modificări și completări vizează:

  1. Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise, indiferent de incidența cumulată a cazurilor;
  1. Se interzice desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri in spații închise și/sau deschise, publice și/sau private;
  1. În toate localitățile se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23.00 – 05.00, cu unele excepții expres menționate de actul normativ; Pentru verificarea motivului deplasărilor, persoanele sunt obligate să prezinte, la cerere, legitimația de serviciu sau adeverință eliberată de angajator, ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil;
  1. Se suspendă activitatea piețelor agroalimentare în spații închise, târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante și a talciocurilor; Prin excepție, se permite activitatea piețelor agroalimentare ce pot fi organizate în zone publice deschise, cu respectarea normelor de protecție sanitară.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *