Vâlcea câștigă primul meci în Liga Campionilor!

526 0

SCM Râmnicu Vâlcea a reușit astăzi primul succes în Liga Campionilor, la Koprivnica, 27-25 (15-13) cu Podravka.

După șase înfrângeri consecutive, SCM a condus în permanență pe tabelă în Croația și la final a obținut o victorie meritată, 27-25.

După un start de joc echilibrat (4-4 în minutul 8), echipa lui Florin Pera a avut momente foarte bune și s-a desprins la 9-5 în minutul 18. Fosta noastră jucătoare, Iuliya Dumanska le-a ținut pe croate în joc și Podravka s-a apropiat la un singur gol: 12-13 în minutul 27. Chiar în finalul reprizei, Liscevic a înscris și Vâlcea a intrat la cabine în avantaj, scor 15-13.

Podravka s-a apropiat periculos, 21-22 în minutul 47. În ultimul sfert de oră,  Diana Ciucă a închis poarta, iar SCM s-a desprins decisiv, 25-21 în minutul 55. În final, campioana României a învins cu 27-25 și a urcat până la locul 6 în grupă, la egalitate de puncte cu Podravka și Borussia Dortmund, echipa vâlceană având un golaveraj mai bun. ”Sunt foarte încântat de această victorie, sunt mulțumit de felul cum am jucat în apărare, a fost un meci reușit pentru noi. În opinia mea, am avut multe ratări de unu la unu, a fost un joc dificil, Podravka a luptat din greu, dar am obținut o victorie importantă. Sper să creștem și să obținem victorii. La jocul cu Buducnost sper să fie aptă și Alicia Fernandez și să reușim încă un succes” a spus antrenorul Florin Pera.  ”

”Nu a fost un joc ușor pentru noi, dar suntem foarte fericite că am obținut victoria. Ne vom pregăti mai bine în viitor și trebuie să avem încredere mai multă în noi” a anunțat și Diana Ciucă.

Pentru echipa noastră urmează o săptămână de foc, cu două jocuri consecutive la Râmnicu Vâlcea, restanța cu Buducnost Podgorica (20 ianuarie, ora 17.00) și meciul cu CSKA Moscova (24 ianuarie, ora 18.00).

Felicitări întregii echipe!

SCM: Batinovic, Hosu, Ciucă – Minevskaja 7, Trifunovic 4, Gonzalez 4, Liscevic 3, Aardahl 3, Elghaoui 3, Nikolic 2, Florica 1, Lopez, Dăscălete, Bucur, Stamin. Antrenori: Florin Pera (principal), Goran Kurtes (secund), Ildiko Barbu (antrenor cu portarii), Liviu Dumitru (preparator fizic).

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *