El este ucraineanul care câștigă medalii pentru România!

696 0

Iura Cureleac, un pugilist de aproape 18 ani, are cea mai sexy susținătoare: sora lui, care în timpul partidelor îi dă indicații în limba rusă.

În luna aprilie împlinește 18 ani, e ucrainean și are visuri mărețe în box! Vrea să ajungă campion olimpic, iar după, să treacă, la profesioniști, unde vrea să devină campion mondial!

Iura Cureleac s-a apucat de box în clasa a opta fără să aibă susținerea părinților care îi cereau să învețe, nu să meargă la sport. La vârsta de 13 ani, datorită staturii sale impozante, un profesor de box a pus ochii pe el.

„M-a văzut mai mare și m-a întrebat dacă nu vreau să vin la sală. Mi-a plăcut ideea și am zis să încerc. Am vorbit cu părinții și nu au vrut să mă lase. Îmi spuneau că nu e de mine și ca trebuie să învăț carte”- Iura Cureleac,  multiplu campion național la box, la categoria 81 de kilograme. 

Iura nu uită nici acum primul meci pe care l-a câștigat și care i-a făcut pe părinții săi să devină fanii.

 „Am boxat cu un sportiv din Zalău, care era mai mare ca mine și ca vârstă și ca greutate. În a doua repriză l-am bătut prin KO”- Iura Cureleac, multiplu campion național la box, la categoria 81 de kilograme.

Sora lui merge cu el la toate concursurile

Cea mai mare susținătoare este sora sa, Nina! Aceasta merge cu el la toate concursurile și nu ezită să îi dea indicații în limba rusă.

“Sora mea se implică foarte mult, fără ea nu cred că aș putea să fac atât de multe, mă sprijină, mă încurajează” – Iura Cureleac,  multiplu campion național la box, la categoria 81 de kilograme.

Iura locuiește împreună cu familia în Sighetul Marmației, dar sunt ucraineni, care s-au trezit în România după ce granițele dintre cele două țări au fost mutate.

„Ucrainenii din România au rămas în România, nu au mai putut să treacă în țara lor și românii din partea cealaltă au rămas în Ucraina”- Iura Cureleac, multiplu campion național la box, la categoria 81 de kilograme.

De altfel, la el în familie singura limbă care se vorbește este rusa.

„Noi vorbim limba rusă, foarte rar română. Vorbim românește doar dacă vine vreun român la noi”- Iura Cureleac,  multiplu campion național la box, la categoria 81 de kilograme. 

E multiplu campion național la 81 de kilograme

Iura a început boxul la Sighetul Marmației, la vârsta de 13 ani și până acum este multiplu campion național la categoria 81 de kilograme. La Campionatele Naționale de Tineret de la Giurgiu, de anul trecut din octombrie, boxerul s-a întors acasă cu medalia de argint la categoria 91 de kilograme, iar la Campionatul European de Tineret, din Muntenegru, pugilistul a ocupat locul 2 la aceeași categorie, 91 de kilograme.

Iura este legitimat la Clubul Dinamo și are două dorințe pe care speră să și le împlinească în box.

“Vreau să ajung la Jocurile Olimpice și să devin campion mondial la profesioniști. Cu aceste gânduri adorm și mă trezesc! Pentru asta muncesc!” – Iura Cureleac, multiplu campion național la box, la categoria 81 de kilograme.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *