Ambiția, evadarea din mediocritate!

1659 0

Buna ziua! În acest articol doresc să vorbesc puțin despre mine, dar și despre șansa primita odată cu întâlnirea cu domnul Silviu Popescu.

Provin din micul oraș Brezoi, iar numele meu este Alexia Boroiu, sunt elevă la Liceul “Gheorghe Surdu”.

Aș vrea să încep prin a menționa faptul că tot ce o să prezint în acest articol este propria mea părere despre cum poți face ceva mare din… nimic. Locuiesc într-un oraș cu posibilități limitate, în care accesul la informațiile care te pot ajuta să te dezvolți este redus, dar îmi permit să cred cu putere că și visele noastre, ale mele, pot deveni, încet, cu muncă, în timp, realitate. O să-mi permit să fiu o mică voce a tinerilor din Brezoi, astfel încât pot afirma că principalii pioni de motivare sunt chiar aceste limitări ce ar trebui să ne descurajeze.

Încă de mică am dorit să depășesc condiția pe care majoritatea oamenilor din Brezoi o aveau, respectiv, prin a termina o facultate și prin a face o profesie din ceea ce urmează să studiez. Probabil, ceea ce m-a ajutat cel mai mult să-mi dau seama că firea mea este una noncomformistă a fost faptul că niciodată nu am fost acel copil care să se încadreze într-o rutină a normelor. Acest lucru m-a ajutat atât să mă dezvolt, cât și să realizez exact tipul de personalitate pe care-l am, și, cel mai important, ce așteptări reale am eu de la mine.

Idealul meu este să pot ajunge la facultatea în care să studiez psihologia criminalistică, o pasiune veche, care, în ciuda diferitelor alternative la care m-am gândit, a ieșit mereu în față.

Trebuie să recunosc astăzi că dezvoltarea mea a căpătat noi forme din momentul în care am avut oportunitatea de a colabora cu domnul Silviu Popescu, prin șansa oferită de a fi corespondent la ziarul “Curierul de Râmnic”. Odată cu aceasta oportunitate, nu numai ambiția a căpătat noi forme, ci și responsabilitatea mea.

Prin acest articol vreau să vă transmit că limitările nu trebuie să te descurajeze în a-ți atinge obiectivul, ci trebuie doar să te facă să vrei de cinci ori mai mult să realizezi acel lucru.

 

Alexia Boroiu

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *