La mulți ani, TINA POPA!

1364 0

Despre artistul plastic Tina Popa am vorbit adesea, prin imagini, dar am scris mai puțin.

Tina Popa  este o poveste frumoasă, croită cu iubire și sensibilitate, cu lumini și umbre ale permanentei neliniști artistice. Și-a inceput călătoria pe 25 ianuarie 1942, în pădurile din dealul Cosmeștiului, pe malul Siretului, într-o familie cu bunici de poveste și zugravi de icoane.

Din dealul Cosmeștiului, până în Dealul Malului, viața sa s-a șlefuit cu risipă si bucurie, cu lumină și culoare, dar, mai ales, cu multă dăruire! A pus „Dealul Malului” la picioarele artiștilor, ale orașului, ale lumii. Taberele de pictură, inițiate și organizate de Tina Popa, în casa ei din Dealul Malului, au creat o expoziție permanentă, cu lucrări excepționale, la Primăria  municipiului Râmnicu Vâlcea. Lucrările taberei au fost expuse și la Parlamentul European de la Bruxelles.

” M-am avântat cu o forță mult mai multă decât mi s-a dat”, îmi mărturisea Tina Popa, „părinții mi-au lăsat această trăinicie în mine, dar m-am reconstruit pentru că singurătatea îți lasă loc pentru meditație, imaginație și vis”

În casa din Dealul Malului „cu ziduri croite și răscroite de mine, vreau sa fiu ceea ce sunt, nu cum apar”!

La mulți ani, TINA  POPA!

 

Valeria Tănase

Articole asemănătoare

La Mulți Ani, Maestre!

Postat de - 30 ianuarie, 2020 0
FacebookTwitterAstăzi, Maestrul Dinu Săraru,  binecunoscut scriitor român și excepțional animator al vieții cultural-artistice din țară, împlinește admirabila vârstă de 88…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *