Faceți ceva! Intersecția groazei umple service-urile de rable

674 0

Dacă am întreba 100 de șoferi vâlceni care sunt chestiunile cele mai stresante de fiecare zi, probabil că 99 ar răspunde: traficul.
Sunt multe puncte cu probleme în județ și în Râmnic, însă unul merită atenție specială; cu o cadență aproape zilnică, o intersecție din municipiu face prăpăd. Ziua și accidentul, ziua și coliziunea. Indiferent de motivul deplasării, este o certitudine că, pentru majoritatea, autoturismul reprezintă o necesitate și nicidecum un moft. O altă certitudine este că, traficul congestionat de altădată a degenerat în unul diabolic, arterele de circulație sunt veșnic aglomerate și supraaglomerate, iar cei ce gestioneaza domeniul par adesea depășiți și, nu pentru că nu ar fi capabili, ci pentru că, este aproape imposibil de gestionat iadul rutier în condițiile date.
Intersecția Nicolae Bălcescu cu Ferdinand a devenit un pol al disperării. Era și înainte, dar de când au fost finalizate bretelele ce fac legătura cu pasajul suprateran și cu podul de peste Olt, situația pare scăpată de sub control. Fluxul de pe Ferdinand este continuu, infernal, de dimineață până seara. Temporizarea semafoarelor a fost reajustată în încercarea de a remedia situația, marcajul este permanent refăcut, problema se află la numărul mare de autovehicule și la atitudinea șoferilor. Foarte mulți nu respectă pietonii, efectiv, tăindu-le calea în timp ce aceștia deja au pus piciorul pe carosabil; neacordarea de prioritate este un alt motiv. Necunoașterea codului rutier este uneori decisivă. Neatenția, stresul și nervii la volan pun capac.
Statisticile celor de la Rutieră pot confirma realitatea. În ultima perioadă, ora de vârf a pentru acest gen de incidente a fost 18.00. Au fost trei seri, consecutiv, în care, în intervalul orar 18.00-19.00 au avut loc coliziuni frontale sau laterale, unele, soldate cu daună totală, un autovechicul a fost proiectat într-un stâlp de iluminat, iar pasagerii au fost mai mult sau mai puțin răniți. În luna decembrie, o femeie a fost acroșată pe trecerea de pietoni și aruncată pe jos.
Nu suntem în măsura în care să sugerăm o anume soluție pentru ca toți participanții la trafic să fie în siguranță, însă suntem de părere că este absolut necesar, întrucât ambulanțele și Poliția rutieră sunt nevoite destul de des să intervină.
K.R.

Articole asemănătoare

Operațiunea MASCA

Postat de - 5 octombrie, 2020 0
FacebookTwitterArt-Emis.ro: ”La 31 iulie, Centrul pentru Controlul Bolilor (C.C.B.) din Atlanta recunoștea că cercetătorii săi nu au reușit să găsească…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *