Băutură Golden Milk (lapte auriu) își are originea în practica Ayurveda, cel mai vechi sistem medical din lume. Bazată pe proprietățile miraculoase ale turmericului și ale altor condimente naturale, această băutură este un amestec aromat, deosebit, cu un rol antiinflamator, anticancerigen, antioxidant, detoxifiant și de întărire a sistemului imunitar.
Poate fi preparată folosind că bază orice lapte de origine vegetală.
Ingrediente:
– 300 ml lapte de cocos, migdale, nuci, orez ș.a.m.d., preparat în casă;
– o linguriță de turmeric bio;
– un vârf de cuțit de piper negru, pentru a crește absorbția turmericului;
– o linguriță de scorțișoară, ghimbir, vanilie, cardamon, cuișoare, nucșoară sau o combinație din toate acestea;
– o jumătate de linguriță de miere bio sau zahăr brut (opțional)
– o jumătate de linguriță ulei de cocos (opțional).
Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele în blender și se amestecă. Băutura rezultată se încălzește ușor, la o temperatură de maxim 40 de grade. Se consumă imediat sau în maxim două, trei ore.
Puteți savura acest amestec în fiecare dimineață, cu cel puțin 30 minute înainte de micul dejun pentru un plus de sănătate și vitalitate! Consumată seara (fără piper însă!), cu o oră înainte de culcare, această băutură este un puternic remediu împotriva insomniei și depresiei.
Gustul este WOW! Prima data se simt mierea și laptele, apoi un gust picant-amărui, urmat de aromele condimentelor naturale, iar culoarea aurie îi da un farmec aparte.
Mihaela Iliescu