Laurențiu Cazan, membru al Comisiei permanente comune a Parlamentului pentru relația cu UNESCO

563 0

Deputatul liberal vâlcean Laurenţiu –Nicolae Cazan a devenit membru al Comisiei permanente comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO, în urma votului plenului reunit.

Acesta mai face parte din două comisii permanente ale parlamentului, și anume, Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi și Comisia pentru constituționalitate, unde este secretar.

Tehnic, Comisia permanentă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO reprezintă organul de lucru al Parlamentului României ce supervizează relaţia cu UNESCO la nivel naţional, cu scopul promovării imaginii culturale, ştiinţifice şi patrimoniale a României în lume și numără 21 de membri.

Rolul lui Cazan este de a examina proiecte şi propuneri legislative ce vizează relaţia cu UNESCO, de a solicita rapoarte, informaţii şi documente de la autorităţile publice, de a efectua anchete parlamentare şi de a controla modul în care ministerele şi restul organelor administraţiei publice implicate respectă şi aplică Carta UNESCO în domeniile lor specifice de activitate.

Liberalul este pasionat de ce face și este un parlamentar activ. Încă de anul trecut, când era în Campania electorală, acesta s-a implicat în promovarea culturală a judeţului Vâlcea şi continuă să facă asta, în cadrul proiectului „Oltenia de sub munte”, care are șanse să obțină statutul de Geoparc Internațional UNESCO.

Astfel, turismul vâlcean, care în prezent este limitat la aria puținelor stațiuni funcționale, va putea să devină unul de top. Statutul de Geoparc UNESCO ar putea transforma „Oltenia de sub munte” într-un important punct turistic, cultural şi de cercetare la nivel mondial. Cazan își dorește ca acest obiectiv să ajungă pe harta UNESCO și îl va trata drept prioritar.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *