Vești bune de la deputatul Laurențiu Cazan 

209 0

Creștere de aproape 25% în septembrie 2021 a pilonului II de pensii

 

 Fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de 87,1 miliarde de lei, la 30 septembrie 2021, în creştere cu 24,7% faţă de nivelul existent la 30 septembrie 2020, potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

 Succesul Pilonului 2, salvat de la desființarea plănuită de PSD prin opoziția puternică a PNL, a românilor și a mediului de afaceri, este cea mai bună mărturie privind caracterul etatist și antipopular al politicilor iresponsabile ale guvernelor PSD din 2017-2019, a faptului că PSD a rămas un partid al trecutului.  

 Reamintim că în aprilie 2017 PSD a încercat să-i lase pe viitorii pensionari fără economiile personale prin naționalizarea Pilonului 2 de pensii. În iunie 2017, în timpul audierilor, noul ministru de atunci al Finanțelor, Ionuț Mișa, a reconfirmat dorința PSD de naționalizare, declarând că „Pilonul 2, da, se va desființa”. 

 Ultima tentativă de suprimare a Pilonului 2 a fost în 2019, prin OUG 114 care a introdus prevederi menite să alunge toate companiile private de administrare. Toate aceste tentative scandaloase de suprimare a Pilonului II s-a lovit de opoziția puternică a PNL.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *