Laurențiu Cazan e convins că noul buget va aduce multiple beneficii Vâlcii

347 0

Deputatul vâlcean Laurențiu Cazan, în calitate de membru al Comisiei Juridice, de Disciplină și Imunități, a participat săptămâna trecută la o ședință comună cu senatorii care fac parte din aceasta, ședință  în cadrul căreia s-a avizat bugetul pe anul curent.

Tânărul liberal crede că bugetul pe anul 2021 va impulsiona relansarea economică.

„Bugetul pe 2021 este un buget serios, bazat pe principii economice sănătoase. Sunt convins că acesta va impulsiona economia, care își va relua cu siguranță creșterea, pe fondul vaccinării, al reducerii impactului pandemiei și al reluării treptate a activităților sociale și economice”. Ședința a avut loc la Palatul Parlamentului.

De asemenea, convingerea lui Cazan este că accentul pus pe investiții este benefic pentru județ, luând în considerare potențialul economic, turistic și cultural foarte mare, neexploatat. Tocmai de aceea, ivestițiile ar putea ajuta enorm economia, prin  crearea de locuri de muncă bine plătite și, de asemenea, prin faptul că vor aduce oportunități pentru antreprenorii români.

Bugetul pe 2021 prevede cea mai mare alocare din istorie pentru investiții: 62 de miliarde de lei. Suma este mai mare cu 8,3 miliarde decât în 2020, când de asemenea au fost alocări record pentru investiții.

Estimările dovedesc că, în 2021, creșterea economică va fi de aproximativ 5%. Anul acesta PIB-ul este cu 7 miliarde de lei mai mare decât cel din 2020 și aproximativ egal cu cel din 2019, semn că economia își revine după criza provocată de pandemie.

Bugetul pe anul 2021 a ajuns în Parlament. Comisiile permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului s-au întâlnit pentru dezbaterea și aprobarea bugetului pe anul 2021.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *