Guvern: atribuţiile secretarului general al Instituţiei prefectului, adoptate luni

500 0

Prima zi a săptămânii a inclus pe agenda de lucru a Guvernului adoptare, în cadrul unei ședințe online, o hotărâre privind atribuţiile secretarului general al Instituţiei prefectului, funcţie nou înfiinţată.

Executivul a trebuit să modifice şi completeze HG 906/2020 pentru punerea în aplicare a unor prevederi ale OUG 57/2019 privind Codul administrativ.

Potrivit notei de fundamentare a actului normativ, atribuţiile secretarului general sunt asigurarea stabilităţii funcţionării Instituţiei prefectului, realizarea legăturilor funcţionale între compartimente, precum şi sprijinirea activităţii prefectului în exercitarea atribuţiilor privind verificarea legalităţii.

Proiectul de HG mai prevede că atribuţiile subprefectului se stabilesc de către prefect prin ordin. În prezent, acestea sunt stabilite prin fişa postului.

Pe agenda şedinţei de Guvern mai figurează un proiect de hotărâre privind stabilirea sectoarelor, culturilor şi speciilor de animale pentru care se acordă sprijin cuplat în anii 2021 şi 2022.

Preluare AGERPRES

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *