Martie – spectacole, concerte, lansări de cărți, vernisaje și o întâlnire cu un fost ambasador

493 0

Agenda culturală a lunii martie tocmai a fost făcută publică. Potrivit șefului Direcției Județene pentru Cultură, prof.dr. Florin Epure, aceasta cuprinde numeroase evenimente culturale și artistice, concerte, evident, unele din ele online sau cu păstrarea regulilor specifice pandemiei.

Filarmonica “Ion Dumitrescu “ prezintă obișnuitele sale seri de concerte simfonice. Un concert festiv de Ziua Femeii, pe 8 martie, un concert “Boccherini”, pe 15 martie, pe 22 martie vom asculta Mozart, Prokofiev și Sabin Pop, iar pe 29 martie, “Athenaeum Brass Quintet “.
Scena Aby Stage Bar va fi locul de desfășurare al unor concerte și spectacole de teatru. Cosmin Fărcaș, cu “Cosmic Ordering Service“, pe 5 martie; Țapinarii, pe 6 martie; 8 martie, “Soțul soției mele“, un spectacol de teatru cu Liviu Cheloiu.
Pe 9 martie, la Biblioteca Județeană va avea loc lansarea revistei “Vitralii Culturale“, editată de instituția respectivă, ocazie cu care va fi și un scurt recital artistic. Joi, 11 martie, Galeria  “Constantin Iliescu “, de la Consiliul Județean va găzdui vernisajul expoziției  “Valențe cromatice “.

Tot joi, în Holul Mare al Bibliotecii se va derula o întâlnire cu Excelența Sa, Mircea Perpelea, fostul ambasador al României în Albania, cu lansarea volumului bilingv  “Prietenie peste timpuri “.

Pe 12 martie, Galeria de Artă  “Artex “ propune vernisajul expoziției de acuarelă Eugen Măcinic și tot atunci, în Galeria Cozia, pasajul I și II, va fi vernisată expoziția de desen a artiștilor membri UAP.

18 martie adduce un moment aniversar, “Centenar Bartolomeu Valeriu Anania “, eveniment dublat de o lansare de carte, iar evenimentul va avea loc la Glăvile.

Pe 24 martie avem un alt spectacol de comedie, cu  “Spune-mi ce ai făcut cu banii “, după Vasili Sigarev, prezentat de Teatrul Globe, cu Anca Sigartău, Claudiu Bleonț și Claudiu Maier, spectacolul se va juca la Casa de Cultură.

În perioada 25-27 martie va avea loc a XXII-a ediție a Salonului Național al Cărții de Etnologie, eveniment organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vâlcea.

Agenda lunii martie mai include spectacole ale teatrelor Ariel și Anton Pann, ce se vor desfășura la sălile proprii.

K.R.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *