Un oraș inteligent răspunde provocărilor în timp real și salvează vieți, timp și bani

618 0

Comunicat de presă

Orașele din România au nevoie de modernizare și adaptare la nevoile cetățenilor, care s-au schimbat foarte mult în ultima perioadă. Ultimul an, caracterizat de restricțiile cauzate de pandemie, a adus în prim plan o mai mare nevoie de conectare digitală, sănătatea, mai mult spațiu pietonal sau dedicat mobilității individuale, mai mult spațiu verde și mai puțină poluare, mai multe servicii publice digitale, mai puțină birocrație, cu sisteme care ne ajută să salvăm timp prețios.

Însă, orașele pot fi îmbunătățite când există o gândire strategică a liderilor administrativi, armonizată cu interesele cetățenilor și ale mediului de afaceri. Astfel, printr-o abordare inteligentă, orașele pot evolua în orașe mai atractive, mai locuibile și mai prietenoase cu turiștii și mediul de afaceri.

 

“Multe administrații locale funcționează încă după tradiționalele metode birocratice, ceea ce le face anacronice în raport cu vremurile în care trăim și total ineficiente în relația cu cetățeanul. De aceea, speram ca toți actorii implicați în procesul de digitalizare să contribuie în mod susținut la accelerarea acestuia, în așa fel încât plimbatul hârtiilor și coada la ghiseu să devina istorie în cel mai scurt timp”, declară Marius Todor, CEO Total Business Land, participant la eveniment.

 

Tehnologia poate ajuta foarte mult în găsirea soluțiilor care să răspundă mai bine așteptărilor tuturor generațiilor de rezidenți, a celor care vin în vizită dar și a oamenilor de afaceri care creează permanent valoare suplimentară. Dezvoltarea tehnologică disruptivă, viteza de aplicare în practică a noutăților, crizele sanitare sau de altă natură, migrația și alți factori obligă edilii orașelor la inovare, la fructificarea oportunităților, evitarea pericolelor și la ajustarea corectivă a strategiilor de dezvoltare.

Despre cum vor trebui adaptate strategiile pentru dezvoltarea orașelor, care sunt principalele provocări ale administrației locale în 2021 și ce înseamnă finanțarea inteligentă a proiectelor puteți afla urmărind evenimentul online DEZVOLTAREA STRATEGICĂ PENTRU ORAȘE INTELIGENTE, joi, 11 martie, începând cu ora 14.00. Evenimentul face parte din seria Dezbaterilor Smart City, organizate de Concord Communication, începând din 2017, pentru promovarea conceptului de orașe inteligente.

„Analizarea și promovarea soluțiilor smart city ajută administrația publică să evalueze unde se află și cum pot face mai multe lucruri bune pentru comunitățile locale. Pornind cu proiectul pilot de la Alba Iulia, în ultimii patru ani am des­fășurat o amplă campanie de conștien­tizare a importanței tehnologiei și folosirii ei în mod etic pentru: eficientizarea activităților, dezvoltarea locală și națională, pentru sănătate și sal­varea vieților, dezvoltare economică, cul­turală, pentru turism, mediu, transport, energie, pentru o mai bună funcționare a administra­ției și alte verticale importante pentru o Românie mai bună. Am spus mereu că românii inteligenți de pretutindeni se vor întoarce în orașe și sate inteligente în care pot rămâne co­nectați cu lumea întreagă, dar cu o cali­tate a vieții pe care poate nu o regăsesc acolo unde se află acum”, a declară Marius Bostan, antreprenor și fost Ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale, moderatorul evenimentului „Dezvoltarea strategică pentru orașe inteligente”.

Va fi o dezbatere cu persoane importante din administrația publică și din mediul privat pentru a arăta întregii țări cum se poate face administrație modernă în România. Discuțiile vor avea în vedere soluțiile care sunt la îndemâna autorităților publice locale, cum poate fi abordat procesul digitalizarii interconectate a instituțiilor publice locale, dar și importanța leadershipului instituțional și al colaborării la nivel regional între instituții. De asemenea, va fi abordat subiectul finanțării inteligente a proiectelor, care sunt sursele de finanțare pe care administrația publică locală le poate utiliza.

Pentru a putea participa la eveniment  vă puteți înscrie la office@concordcom.ro

DESPRE ORGANIZATOR

Concord Communication este o agenție de publicitate și organizare evenimente. Pe lângă serviciile furnizate clienților săi, a organizat și propriile evenimente, multe dintre acestea fiind sub denumirea Dezbaterile Smart City 2017-2020, începând din anul 2017. Până acum au fost organizate 11 ediții în orașele: București, Alba Iulia, Iași, Brașov și Călărăși. Anul trecut a organizat, în mediul online, un maraton de 5 zile a evenimentului Smart Cities Days.

Evenimentele organizate pot fi văzute Aici

Concord Communication a editat Ghidul Solutiilor Smart City, în 2018 și 2019, 2020 împreună cu Revista Newsweek România, un supliment anual, unde au fost înglobate soluții smart city oferite de furnizori privați și nevoile orașelor din România. Ghidul a fost transmis, de fiecare dată, primăriilor a 300 de orașe din România și a fost distribuit în 6000 de exemplare cu Revista Newsweek, pe rețeaua lor de distribuție a presei. A realizat 12  emisiuni video Smart City – difuzate săptămânal pe Realitatea TV, în perioada 2018-2019. Emisiunile si alte interviuri de la Dezbaterile Smart City pot fi găsite aici: http://bit.ly/2TLj08f

 

Articole asemănătoare

Ziua mondială a poştei

Postat de - 9 octombrie, 2021 0
FacebookTwitterSărbătorită, anual, la 9 octombrie, Ziua mondială a poştei marchează înfiinţarea, în 1874, a Uniunii Generale a Poştelor, prin semnarea…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *