Căpitanul ”stejarilor”, înainte de duelul cu Rusia:”Ne dorim victoria indiferent de situație!”

405 0

Mihai Macovei va conduce din teren naționala României de rugby în campania de calificare la Cupa Mondială din 2023. Primul adevrsar dintre cei patru pe care-i au ”stejarii” în luna martie este Rusia, în deplasare. Meciul se joacă la Soci, mâine, de la ora 14.00.

România a ratat din motive birocratice prezența la Mondialul din 2019 (deși pe teren și-a câștigat biletele pentru Japonia), iar rugbyștii nu mai concep să vadă și turneul din Franța 2023, din fața televizorului.

Căpitanul ”stejarilor, Mihai Macovei, a sunat adunarea și a transmis mesajul războinic înainte de startul preliminariilor. Duelul cu Rusia este primul meci oficial  pentru naționala noastră după un an.

” Miza este foarte mare. Ne dorim să câștigăm indiferent de situație. Suntem pregătiți să facem un rezultat pozitiv în Rusia. I-am analizat bine pe ruși, important este să ne iasă nouă sistemul de joc apărare-atac”- Mihai Macovei, căpitanul echipei naționale de rugby a României, jucător în campionatul Franței, la Colomiers.

” Rușii sunt foarte fizici, au o echipă mult mai bună decât anii trecuți și ne așteptăm la un meci dur. Ne dorim revanșa după înfrângerea din 2020. Este foarte important să începem cu o victorie” – Marius Antonescu, component al naționalei României, jucător în campionatul Franței, la Bourg en Bresse.

”Meciul cu Rusia este extrem de important fiind primul meci de calificare la Cupa Mondială. Este meciul care ne poate da încredere pentru tot restul preliminariilor.  Sper să câștigăm în Rusia pentru că anul trecut ne-au învins și trebuie să ne recuperăm onoarea” – Adrian Moțoc, component al naționalei României, jucător în campionatul Franței, la RC Massy.

Ținta: Cupa Mondială din Franța

Jucătorii naționalei sunt cu gândul departe, la 2023, și la prezența la cea mai tare competiție rugbystică din lume. Pentru ”stejarii” care evoluează în Franța miza este și mai mare.

”Calificarea la Cupa Mondială din Franța este obiectivul meu cel mai mare, ne trebuie continuitate și viitor pentru rugbyul românesc” – Marius Antonescu, component al naționalei României, jucător în campionatul Franței, la Bourg en Bresse.

”Prezența la Cupa Mondială este visul oricărui jucător, am făcut multe sacrificii de-a lungul timpului pentru a ajunge să joc pentru calificarea la Cupa Mondială” – Adrian Moțoc, component al naționalei României, jucător în campionatul Franței, la RC Massy.

”O victorie în Rusia înseamnă un moral bun mai departe pentru meciul cu Portugalia și celelalte care urmează. Luna martie este cea mai importantă lună, atât pentru prezent, cât și pentru viitor” – Mihai Macovei, căpitanul echipei naționale de rugby a României, jucător în campionatul Franței, la Colomiers.

După meciul cu Rusia, ”stejarii” merg weekendul viitor în Portugalia, la 20 martie joacă acasă cu Spania, și în ultima săptămână a lunii se deplasează în Georgia. La începutul lui iulie primesc vizita Olandei sau Belgiei. În 2022 se dispută meciurile retur. Primele două echipe din grupă merg la Cupa Mondială, iar locul trei se duce la baraj.

FOTO: FRR

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *