Doliu în lumea muzicii rock

917 0

Virusul Covid-19 i-a dat lovitura de grație lui Adi Bărar, liderul trupei  Cargo

 

” Și de-o fi și eu să mor/ Nu vreau să vă întristați!/ Să cântați și să jucați, până în zori… / Și dacă din când în când/ O să mă primiți în gând/ VOI FI APROAPE DE VOI!”

Cumplit de tristă zi pentru fanii trupei Cargo și, în general, ai muzicii rock. Adi Bărar, fondatorul și liderul trupei  rock Cargo, cunoscut și cu alte afecțiuni, a fost răpus, după zile de chin, de virusul Covid-19.  Adi Bărar a fost internat în spital în 25 februarie, iar foștii săi colegi scriau pe pagina oficială de Facebook, că starea lui este mai fragilă decât și-ar fi putut imagina. Aceștia sunt devastați, lumea rock-ului e în doliu, iar mesajele curg avalanșă.

„Așa intens cum a trăit toată viața pe scenă, alături de public, înconjurat de gândurile voastre bune, așa a luptat pană azi! Dumnezeu să te odihnească, Adi Barar!”, este mesajul postat de băieți pe Facebook.

Iată și alte mesaje, de la prieteni și fani:

Trooper România – “Drum lin, Adi… Mulțumim pentru muzică și prietenie”.

Cătușanu Bobiță – ”Dumnezeu sa il ierte!”

Eugen Belivac – “Dumnezeu sa il odihneasca in pace!”

Madi Sto – “Drum bun in lumina, iar noi suntem mai tristi… mult mai tristi si saraci fara tine!”

Vlad Alexandrescu – “Romania e si mai saraca “.

Nelu Albu – “Nu stiu ca sa mai spun! Am sperat cu totii sa se faca bine . Nu am crezut ca poate fi atat de grav. Dar iata ca Bunul Dumnezeu s-a indurat de suferinta lui si l-a chemat in ceata sfintilor . Adio Adi Barar , adio prieten drag ! Dumnezeu sa-ti ierte pacatele si sa te odihneasca in pace!”

 

Mesaj de suflet de la medicul care l-a îngrijit

Medicul Dorel Săndesc, vicepreședintele Societății Române de Anestezie și Terapie, un apropiat al lui Adi Bărar, care l-a și îngrijit, este profund afectat de dispariția prietenului său. Acesta a postat un mesaj trist pe facebook, care, poate ar trebui citit de cei de la AUR, care protestează în mod vocal și penibil prin piețele publice, dar și de liderii opoziției, cărora le arde de moțiuni, în timp ce vedetele ne mor în suferință:

„Acest mare om, mare prieten al meu de mulți ani, ne-a părăsit azi.

 

Este răpus în mod clar de această boală care i-a afectat inițial plămânii aproape complet și ulterior, toate organele și, în final, în ciuda tuturor eforturilor făcute, a tehnicilor de susținere a funcțiilor vitale, a medicației, a îngrijirilor, a pierdut lupta.

În secțiile ATI din România suntem în tranșee la un nivel maxim de foarte mult timp. Acum, situația chiar s-a agravat, nu mai avem locuri.

Nu ai cum să nu trăiești mereu acest sentiment de durere, de revoltă, atâția oameni suferă și unii mor, și mulți ajung aici direct ca efect al prostiei și lipsei de înțelegere omenești care fac să nu se respecte niște reguli, singurele care au arătat că pot diminua numărul de victime.

Durerea e cu atât mai mare când pierzi un prieten apropiat.

Ne facem prieteni mai ales dintre cei care au nevoie de îngrijirea noastră și scapă, și ei rămân prieteni pe viață. Așa s-a întâmplat la un moment dat cu Adi Bărar. Toți spuneau că am mână bună la rockeri, i-am ajutat când a fost nevoie. Cât de fericiți am fost să ne vedem pe terenul lor, numai pe terenul lor.

De data asta n-am reușit să îl ajutăm pe Adi să depășească această încercare. Din păcate, ultimul game s-a jucat aici, pe terenul meu, și l-am pierdut”, a spus Săndesc.

Despre Adi Bărar, Săndesc a spus că era un om extrem de puternic, care l-a inspirat, nu numai prin muzică, ci și prin felul lui de a fi.

„Când am făcut primele cântări dedicate secției ATI, el m-a stimulat să facem ceva măreț cum spunea el, am reușit să facem la Timișoara un concert umanitar cu Cargo și Iris. Cât de fericit a fost să facem aceste lucruri împreună”, își amintește Dorel Săndesc.

Kandy Reisenauer

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *