Tradiția purtării iilor și bucuria zăpezii și a soarelui, pe pârtia de la Transalpina

640 0

“La Ski Resort Transalpina sãrbãtorim fiecare început de primãvarã într-un mod original şi tradițional marcat de portul iei, alãturi de oameni minunați ce încãlzesc sufletele” sună mesajul unui grup frumos participant la un eveniment cu tradiție, petrecut în weekend la Transalpina, într-o zi cu soare și cu multă bucurie.

Ca în fiecare an, împătimiți ai sporturilor de iarnă, printre care și salvamontiști, au zburat pe pârtii și au chiuit de veselie, la o frumoasă tradiție “înzăpezită”, sau altfel spus, împământenită aici. Un început de martie și sărbătorirea Dragobetelui, în cămăși tradiționale, ii moștenite de la bătrâni. Și cu multă fericire.

„Tunurile au mers blană toată noaptea, ratrack-urile au bătătorit neaua din noapte până la zori, ceea ce ar trebuie să fie astăzi bucuria împătimiţilor! După ce se va scurge apa din movilele de zăpadă artificială, proviziile vor fi întinse şi nivelate pentru a avea un sezon cât mai lung până târziu în primăvară” – s-au exprimat organizatorii.

Premiile au fost acordate în funcție de aprecierile la fotografiile postate drept comentariu în concursul pentru cele două  ski-pass-uri oferite pentru declaraţia de dragoste de la Transalpina. „Mândrele„ şi „haiducii” au fost aşteptaţi să se bucure de pârtii îmbrăcaţi în „ii şi cămeşi”, ca și la edițiile precedente. Una dintre cele mai entuziaste schioare este salvamontista Denisa Pirnea, pentru care, iarna cu zăpadă, pe pârtie, este povestea ei de suflet.
Din păcate, nu au lipsit accidentele pe pârtie, soldate cu răniți pentru care au fost necesare intervențiile salvamontiștilor și ale ambulanțierilor.

Kandy Reisenauer

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *