Mai avem și vești bune. Vaccinul Pfizer-BioNTech este eficient împotriva tulpinii braziliene

418 0

Vaccinul Pfizer-BioNTech este eficient împotriva tulpinii braziliene a virusului SARS-CoV-2, potrivit unui studiu de laborator publicat luni în New England Journal of Medicine. Primele două cazuri de infectare cu varianta braziliană a coronavirusului au fost confirmate luni în România.

Sângele prelevat de la persoanele cărora li s-a administrat vaccinul a neutralizat o versiune tehnică a virusului care conţinea aceleaşi mutaţii ca varianta extrem de contagioasă P1, identificată pentru prima dată în Brazilia, potrivit Reuters.

Oamenii de ştiinţă au spus că abilitatea de neutralizare a fost aproximativ echivalentă cu efectul vaccinului asupra unei versiuni anterioare mai puţin contagioase a virusului de anul trecut.

În studiile publicate anterior, Pfizer a constatat că vaccinul său neutraliza alte variante mai contagioase identificate pentru prima dată în Regatul Unit şi Africa de Sud, deşi varianta sud-africană poate reduce anticorpii de protecţie declanşaţi de vaccin.

Pfizer crede că vaccinul său actual este foarte probabil să protejeze în continuare împotriva variantei din Africa de Sud. Cu toate acestea, medicii intenţionează să testeze o a treia doză de rapel din vaccin, precum şi o versiune reorganizată special pentru a combate varianta, pentru a înţelege mai bine răspunsul imun.

  • K.R

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *