Guvernul Cioloș tocmai a fost respins în Parlament

360 0

Cîțu acceptă guvern cu oricine, înafară de AUR

Dacian Cioloș: Vă cer un un vot pentru un guvern de criză. Astfel începea ședința de parlament prin care guvernul Cioloș aspira să fie votat cu majoritate.

Numai că, Guvernul Cioloș a fost respins la votul din Parlament. Acesta a reușit să strângă 88 de voturi „pentru” din necesarul de 234 de voturi pentru învestitură. Potrivit unor surse, în afară de cei 78 de parlamentari ai USR (doi au fost absenți) ar fi votat zece parlamentari de la PNL și minorități.

Au fost 343 de senatori și deputați prezenți, 272 voturi, 0 voturi anulate.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, afirma înainte de acest eșec al useriștilor:: „Când nu poți să convingi în Parlament pe nimeni să te susțină, orice dezbatere despre programul de guvernare este inutilă”

Premierul interimar Florin Cîțu: „PNL îşi asumă deschiderea discuţiilor cu forţele politice, cu excepţia AUR, în vederea creării rapide a unui Guvern (format în jurul nostru). Vom acţiona cu maturitate şi cu responsabilitate, fără vanităţi şi fără orgolii, ţinând cont de configuraţia politică a Parlamentului şi căutând în mod insistent soluţia care să scoată România din criză”

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *