Social-democrați, temperați-l pe Ciolacu! Ne termină pe toți!

498 0

Cikalaka cichicea!
Fără supărare, dar prestația acestui politician plătit din bani publici, exact la asta ne trimite cu gândul. Ciolacu pare a avea prestanță și comportament de manelist. Când își înființează și formație?
Dragi social-democrați, acest personaj care ne poate arunca din nou în derizoriu, nu vă reprezintă, după cum nu ne reprezintă nici pe noi, ca națiune europeană, civilizată, aflată pe calea dezvoltării. NU vreți ca omenirea să vă asocieze, grație inițiativelor sale, cu o grupare pro-rusă, anti-europeană, opusă oricăror porniri de dezvoltare a României, nu-i așa? Vi se pare corect și onest ca partidul dumneavoastră, care are o reputație de menținut, care include și oameni bine intenționați, buni profesioniști, educați, cu o experiență, partid care susține că se află în slujba omului simplu, să fie dirijat de un lider care pare a încuraja somnul lui Ghiță din parlament, fluierăturile, huiduielile și manifestațiile cu păpuși? Suntem la circ? Sau facem politică?

Avem șansa, anul acesta, să accesăm fonduri europene colosale, utile României, utile celor cu spirit practic, utile ieșirii din sărăcie și menite a corecta, a redresa economia și a elimina derapaje din ultimii 30 de ani. Putem construi autostrăzi utile, pe care Ciolacu nu le-a făcut în 30 de ani. Și nici alții. Le fac liberalii acum! Măcar le-au început. Putem construi și moderniza spitale, atât de necesare, vitale! Dar, nu, Ciolacu se ține de moțiuni, amenințări și stratageme, nu cumva ceilalți să gestioneze banii, nu cumva să ne dezvoltăm, nu cumva să avem o coaliție de guvernare unită și puternică. Ba chiar aș zice că și tensiunile din coaliție i s-ar putea datora cumva, de dragul alegerilor anticipate, care, speră să-l readucă la guvernare. Dar zicem, numai.

Păi, iată ultima ispravă! Birourile permanente reunite ale Senatului și Camerei Deputaților au anulat miercuri o acțiune importantă  în plenul comun al Parlamentului, destinat ratificării Deciziei privind sistemul de resurse proprii ale Uniunii Europene. PSD a anunțat că nu va vota ratificarea până când Guvernul nu va prezenta, chipurile, în Parlament, detaliat, Planul Național de Reziliență. Fără ratificarea deciziei, ce prevede o creștere a contribuției României la bugetul UE, NU SE POATE REALIZA ACCESAREA FONDURILOR EUROPENE!

„Oare chiar va bloca PSD Mecanismul European de Redresare si Reziliență pentru România și intreaga Uniune Europeană?” se întreabă politicienii dreptei.  PSD este din nou vedetă în România și în Europa și din nou, în sens negativ. Fără această decizie, nu va exista deloc Mecanismul European de Redresare și Reziliență în valoare de 672,5 miliarde de euro. Nici pentru România și nici pentru vreo altă țară membră a Uniunii Europene.

Repetăm: fără această decizie, nu vom avea cele 30 de miliarde de euro pentru finanțarea Planului Național de Redresare și Reziliență și nu va exista niciun alt plan de redresare în nicio altă țară europeană!

Ciolacule, ce ne faci?  Ce faci partidului? Ce faci țării? Ce faci Europei?
Și cin’ te-a pus, mai ales? Prea miroase suspect treaba asta.
Până la urmă, matale, ale cui interese le reprezinți? Că nu prea pari a ne iubi. Chiar iubești România?

C.R.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *