Guvernanți, parlamentari, nu porniți pe calea scumpirilor insuportabile, cum au făcut PSD!

525 0

Premierul Florin Cîțu demontează un fake news despre inflație. Azi, România este pe locul șase în UE cu o rata a inflației de 2.7%.  Cifrele oficiale arată că s-au luat cele mai bune măsuri pentru a avea creștere economică, cea mai rapidă revenire economică și de eliminare a României din topul rușinii.

Acum, guvernarea pregătește măsurile pentru perioada post-pandemie și pentru a asigura cea mai bună perioadă din istorie din punct de vedere economic pentru toți românii. Sună fantastic! Dar… veștile privind scumpirile și banii din buzunare ne fac să avem coșmaruri.

În guvernarea PSD România a avut cea mai mare rată a inflației din UE 3 ani la rând. Mai clar, România a condus topul rușinii în UE 3 ani la rând când a fost guvernată de socialiști. Rata inflației în guvernarea PSD a ajuns la 5.4%. Nici până azi psd-iștii nu și-au cerut scuze în fața românilor pentru o astfel de „performanță”. Cine știe, poate astăzi este ziua în care își vor cere scuze, speră premierul. Dar, cum ne-am obișnuit, PSD sunt experți în schimba subiectul rapid, a întoarce lucrurile în favoarea lor, în a crea scandal din nimic.

Teoretic, nu e deloc rău ce spune Cîțu. Este extraordinar că, în condițiile date, economia a mers OK. Însă, majoritatea vâlcenilor au rămas în mediul privat, cu niste salarii de toată jena, pentru că banii vin foarte greu sau deloc și asta nu e neapărat vina angajatorilor, ci a taxelor încă enorme și a altor factori ce țin de neseriozitatea altora. Salariile, adeseori, vin pe apucatelea, mai ales în Vâlcea. Acești oameni privesc cu îngrijorare lucrurile și pleacă cu o plăsuță de mâncare din magazine, spre deosebire de bugetarii cu salarii măcar decente, ori de cei ce nu muncesc deloc, dar au găsit modalități de a câștiga colosal, ilegal și care cară produse cât să umple 3 portbagaje. Și pe care, bineînțeles, nu îi verifică nimeni, niciodată, ceea ce înseamnă batjocură și sfidare la adresa celorlalți cetățeni.

Când se aude de scumpirea cu 20% a energiei electrice, oricum cea mai costisitoare din Europa, de creșteri de prețuri la alimente și alte nenorociri de care aveam parte pe vremea PSD, ori de creșterea prețului la gaze, ni se face rău, efectiv!

Ajutoare financiare adoptate de parlament NU reprezintă o soluție. Doar confirmă că avem cele mai ABOMINABILE TARIFE posibile! Trebuie căutat la sursă – cine sunt intermediarii, câți sunt și de ce este permis ca aceștia să își adauge sume atât de colosale peste prețul de pornire.

Viața a devenit un iad, după pierderile și suferințele provocate de pandemie. Am pierdut rude, ne-am pierdut joburile, sănătatea, iar acum vine tăvălugul scumpirilor, din nou??? De asta avem nevoie?

România nu înseamna numai acei bugetari cu salarii mai mari de 4000 de lei, răsfățați ai regimului PSD! Nici conaționalii cu palate fără număr. Nici armata de mari sau mici mafioți sau clonatori de carduri, ce circulă în limuzine și își ridică vilă după vilă.

Vâlcenii de rând, adică majoritatea, pleacă acasă cu 1500-1800 de lei. Imposibil de trăit măcar decent. Asta, dacă au norocul să aibă un job.

Deci?

K.R

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *