Florin Cîțu vine cu vești bune pentru IMM-uri

670 0

Ieri,  în ședința de Guvern a fost aprobată continuarea a două programe importante pentru stimularea activității economice și susținerea antreprenorilor.

Premierul Florin Cîțu dă asigurări că micii întreprinzători au fost luați în calcul, cu seriozitate. Merge mai departe Programul IMM INVEST ROMÂNIA, prin care statul român acordă garanții pentru creditele contractate de microîncreprinderi și întreprinderile mici și mijlocii, în scopul finanțării investițiilor și pentru asigurarea capitalului de lucru. De asemenea, continuă Programul IMM Factor.

“Am decis să prelungim termenul până la care pot fi emise contracte de garanție/acorduri de finanțare până la data de 30 iunie 2021, plata grantului urmând să fie efectuată până la 30 iunie 2022.

Programul început anul trecut este unul de succes, având în vedere că în 2020 au fost acordate aproximativ  25.600 de credite cu o valoare de peste 14 miliarde de lei, ceea ce implică garanții de aproape 12 miliarde de lei” spune Premierul Florin Câțu.

Bugetul total al acestei scheme de finanțare de care vor beneficia aproximativ 59.000 de IMM-uri este de 1,8 miliarde lei.

“Pentru 2021 am alocat un plafon de garanții de 15 miliarde lei, din care 1 miliard este destinat finanțării AGRO IMM INVEST, un subprogram destinat susținerii întreprinderilor mici și mijlocii și întreprinderilor mici cu capitalizare de piață medie din domeniul agriculturii, pescuitului, acvaculturii și sectorului alimentar. Dacă va exista solicitare din partea fermierilor, vom majora acest plafon”.

 

De asemenea, continuă într-o variantă îmbunătățită Programul IMM Factor, prin care este sprijinit accesul la finanțare al IMM-urilor. “Practic, acordăm IMM-urilor facilități de garantare pentru finanțarea creditului comercial. Am prelungit valabilitatea schemei de ajutor de stat până la 30 iunie 2021, cu un buget de peste 1 miliard de lei.

Sunt programe bune, care s-a dovedit că au contribuit la creșterea economică înregistrată de România în trimestrul IV al anului trecut, și care sprijină IMM-urile să depășească cu bine criza provocată de COVID-19“  a adăugat acesta.

C.R.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *