Industria nunților este în declin din cauza restricțiilor impuse de pandemie. Se întâmplă nu doar la noi, ci și în restul lumii. Nu bucură pe nimeni că sălile de evenimente sunt goale, furnizorii încearcă să se reprofileze, iar tinerii care vor să se căsătorească sunt dezamăgiți și protestează după cum se pricep. Și cei care imortalizează evenimentele au de suferit destul de serios. Unii se reprofilează, cum au făcut și alți ghinioniști care au fost aruncați în stradă din cauza pandemiei.
O soluție ar fi. Organizatorii de evenimente propun ca participarea la evenimentele mari să se poată face pe baza adeverinței de vaccinare sau în urma efectuării unui test rapid.
Ca și adepții doamnei Șoșoacă, a AURiferilor care nu vor nici mască, nici vaccin, a unor sindicaliști din poliție și a câtorva pensionari iritați de diferite personaje de televiziune, mai multe cupluri care vor să facă marele pas și-au strigat nemulțumirile în stradă și au protestat în fața Guvernului. Că tot e la modă să protestezi în grup și să riști îmbolnăviri în masă.
Întrebare: oare, dragostea acestora să fie atât de fragilă încât le e teamă că fără acel act, de hârtie, iubirea se va duce pe apa Sâmbetei? Este atât de vital să aduni exact acum, când ne aflăm în pragul celui de-al treilea val al pandemiei, zeci sau sute de oameni, care să facă acele donații în bani, drept dar de nuntă, care să se agite, să strige și să transpire până spre orele dimineții, să danseze pe manele și să răspândească virusul cu eficiență, în schimbul unor momente de divertisment? Nimic nu durează o veșnicie. Nici dragostea, dar nici pandemia.
Fără nunți cu acele sute de invitați, care să cotizeze, e trist, ce-i drept, dar viața poate merge înainte pentru o vreme, și așa. Sau, cu ceva mai multă ponderare și decență.
Iată o posibilă soluție: invitați testați sau cu pașaport de vaccinare
Organizatorii au și ei dreptul să se plângă. De unde, până acum un an, centrele de evenimente creșteau ca ciupercile după ploaie, acum, oamenii încearcă să schimbe strategia, pentru a nu da faliment și pentru a se putea întreține ei și familiile. Unii au modificat contractele, astfel încât părțile implicate, respective, organizatorii și beneficiarii, să fie satisfăcuți în cazul unei situații de urgență sau a unor reguli foarte stricte. Spațiul exterior extins, pentru un eveniment în aer liber, este o soluție. Partea neplăcută este că nu se poate anticipa exact un eveniment, bugetul necesar și numărul de invitați.
Un organizator de evenimente propune: „Vaccinarea, practic, ar fi soluția. O parte a populației s-a vaccinat și urmează etapa a treia, pentru publicul larg, să avem această opțiune, la alegerea clientului, de a-și organiza evenimentul în anumite condiții: ori o parte, sau dacă s-ar putea, majoritatea, să fie vaccinați și să participe la acel eveniment, sau dacă nu, să folosim instrumentele pe care le avem la dispoziție astăzi, respectiv testele rapide, eficiente”.
Emanuel Iscălescu