Leacuri naturale pentru durerile în zona genitală

1437 0

Durerile  ce preced menstruația (dismenoree) reprezintă una dintre cele mai des întâlnite suferințe feminine.

De cele mai multe ori sunt însoțite de stări de vomă, vărsături, transpirație și o stare de iritabilitate.

Apariția durerilor în zona genitală poate fi legată și de anumite malformații urogenitale, a unor inflamații vaginale, ovariene sau ale colului uterin, care, la rândul lor, pot fi cauzate de infecții bacteriene, fungice sau virale.

Este important ca orice femeie să facă diferența între formele de dismenoree – primară, cea care apare odată cu prima menstruație și este cauzată de  întârzierea dezvoltării organelor genitale și cea secundară-clinică, cauzată de dezechilibre hormonale, de leziuni inflamatorii sau tumorale ale organelor genitale interne (ovare, uter) ori de traumatisme fizice și psihice apărute de-a lungul vieții.

Terapia cu plante se adresează mai ales formei primare (dar dă rezultate și în cazul formelor secundare) și trebuie începută cu o săptămâna înainte de menstruație.

Iată ce se recomandă:

  1.  Frunze de salvie. Infuzie dintr-o linguriță de frunze la o cană cu apă. Se beau trei căni pe zi.
  2.  Flori de coadă șoricelului. Infuzie dintr-o lingură de flori la o cană cu apă. Se beau trei căni pe zi.
  3.  Traista ciobanului. Infuzie din două lingurițe de plantă la o cană de apă. Se beau trei căni pe zi. Tinctură din 20 grame plantă lăsate la macerat timp de 10 zile în 100 ml alcool pur (70 grade). Se strecoară. Se iau câte 10 ml de trei ori pe zi, cu un pahar cu apă.
  4.  Coada racului. Reduce menstruațiile abundente și calmează durerile. Decoct din două linguri de plantă la 500 ml apă. Se bea în cursul unei zile.
  5.  Flori de gălbenele. Se recomandă în special femeilor anemice, calmează durerile și reglează ciclul menstrual. Infuzie din două lingurițe de flori la o cană cu apă. Se beau una, două căni pe zi. Tinctura din 20 grame flori macerate timp de 8 zile, în 100 grame alcool pur (70 grade). Se iau câte 30 picături, de trei ori pe zi, cu un pahar cu apă.
  6.  Rădăcină de cerențel. Are proprietăți antihemoragice remarcabile. Decoct din două lingurițe de rădăcină la o cană cu apă. Se bea dimineața, pe stomacul gol, neîndulcit.

Planta seducției, a feminității și a tinereții eterne

  1.  Amestecuri de plante:

a. Frunze de mentă – 15 grame; frunze de mesteacăn – 15 grame; crețișoară- 30 grame; flori de mușetelel – 20 grame; coajă de crușin  10 grame; rădăcină de valeriană – 10 grame. Infuzie dintr-o linguriță de amestec la o cană cu apă. Se beau două căni pe zi.

b. Flori de gălbenele – 20 grame; frunze de mentă- 20 grame; traista ciobanului – 40 grame. Infuzie dintr-o linguriță de amestec la o cană cu apă Se beau două căni pe zi.

c. Flori de arnică – 20 grame; flori de mușețel – 30 grame; flori de coada șoricelului – 30 grame. O jumătate de linguriță de amestec se lasă la macerat o jumătate de oră într-o cană cu apă călduță. Se strecoară. Se beau trei căni pe zi.

Toate preparatele se consumă călduțe, neîndulcite, fără alte adaosuri.

Mihaela Iliescu

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *